Webmaster Destek Forumu

Yarınların için bir şey yapmazsan, ölene dek Alarm kurmaya mahkumsun !
İletişim
  • Webmaster forumu olarak, web geliştirme ve dijital pazarlama gibi konularda bilgi paylaşımı yapabileceğiniz webmaster sitesi ve freelancer forumu kategorilerimizle size en iyi deneyimi sunuyoruz! katılım ve kullanım tamamen Ücretsizdir!

2023'de siyasi partilerin alacakları hazine yardımları belli oldu

Na

Forum Üyesi
[H3]TOPLAMDA 5 MİLYAR 25 MİLYON TL DEVLET YARDIMI ALACAKLAR[/H3]

Cumhurbaşkanlığı tarafından TBMM'ye sunulan 2023 yılı bütçe yasa teklifiyle siyasi partilere önümüzdeki yıl bütçeden yapılacak devlet yardımları netleşti. Sözcü'nün aktardığı haberde, bütçe teklifine göre, önümüzdeki yıl 5 siyasi partiye toplam 5 milyar 25 milyon lira devlet yardımı verileceği belirtildi.

[H3]BARAJ ALTI KALAN İYİ PARTİ DE YARDIM ALMAYA HAK KAZANDI[/H3]

2023 seçim yılı olduğu için partilere normal bütçe yardımının 3 katı tutarında ödeme yapılacak. Yardımların büyük bölümünü yine AK Parti alacak. Bütçe teklifiyle 2023 yılında genel bütçe gelirlerinin 3 trilyon 762 milyar 440 milyon lira olması öngörüldü. Hesaplamaya göre, teklif yasalaşırsa barajı aşan AK Parti, CHP, HDP ve MHP Hazine'den toplam 1 milyar 504 milyon 975 bin lira devlet yardımı almaya hak kazanacak. Barajı geçen bu 4 partinin dışında, 2018 genel seçimlerinde yüzde 10 barajının altında kalan ancak yüzde 3'ten fazla oy alan İYİ Parti de yasa gereği devlet yardımı almaya hak kazandı.

[H3]İYİ PARTİ'NİN ALACAĞI PARA, MHP'NİN TUTARI İLE ORANTILANDI[/H3]

İYİ Parti'ye, en düşük yardımı alan MHP'nin yardım tutarına orantılı olarak 170 milyon 311 bin lira verilecek. Böylece toplam yardım 1 milyar 675 milyon liraya ulaşacak. Ancak, 2023 yılı seçim yılı olduğu için bu tutar 3'le çarpılarak ve siyasi partilere ödenecek toplam yardım miktarı 5 milyar 25 milyon lirayı bulacak.

[H3]EN YÜKSEK YARDIM AK PARTİ'YE[/H3]

Yıllık parti yardımlarına 2023'te 3 milyar 350 milyon lira seçim desteği eklenecek. Böylece toplam 5 milyar 25 milyon liraya ulaşacak siyasi parti desteklerinin 2 milyar 183 milyon lirası AK Parti'nin kasasına gidecek. Geri kalan 1 milyar 162 milyon TL CHP'ye, 600 milyon lira HDP'ye, 569 milyon lira da MHP'ye ödenecek. İYİ Partinin seçim yılında alacağı toplam Hazine yardımı da 511 milyon lirayı bulacak.

[H3]HAZİRAN'DAN SONRA DENGELER DEĞİŞEBİLİR[/H3]

Her yıl genel bütçe gelirlerinin 5 binde 2'si, barajı aşan partilerin bir önceki genel seçimlerde aldığı oyuna orantılı olarak dağıtılıyor. Hesaplanan bu tutar yerel seçimlerde 2'ye, genel seçimlerde 3'e katlanarak ödeniyor. Haziran seçimlerinde alınan oylar, yardım dağılımını yeniden belirleyecek.

Webmaster Forumları

Webmaster forumu arayanlar için en doğru adreslerden biri olan sitemiz, geniş içerik yelpazesiyle webmaster dünyasına dair her türlü ihtiyacınıza cevap vermektedir. Xenforo destek hizmetlerimizden faydalanabilir, ücretsiz scriptler ve ücretsiz backlink olanaklarından yararlanabilirsiniz. Sitemiz ayrıca, SEO çalışmaları yapmak isteyenler için en kapsamlı SEO forumları arasında yer almaktadır.

Webmaster Forumu

Sitemizde makale satışı, link değişimi, web site tanıtımı gibi işlemleri güvenle gerçekleştirebilirsiniz. Özellikle tanıtım yazısı ile sitenizin görünürlüğünü artırabilir, geniş kitlelere ulaşabilirsiniz. Ayrıca, sosyal medya uzmanlarına yönelik özel bir sosyal medya forumu ile dijital dünyada fark yaratmak isteyen herkesin buluşma noktasıyız.

Katılım sağlamak ve bilgi paylaşımında bulunmak için türkçe webmaster forumları arasında en iyisi olan platformumuzda siz de yerinizi alın!