Webmaster Destek Forumu

Yarınların için bir şey yapmazsan, ölene dek Alarm kurmaya mahkumsun !
İletişim
  • Webmaster forumu olarak, web geliştirme ve dijital pazarlama gibi konularda bilgi paylaşımı yapabileceğiniz webmaster sitesi ve freelancer forumu kategorilerimizle size en iyi deneyimi sunuyoruz! katılım ve kullanım tamamen Ücretsizdir!

Albümde duydular, hayatları değişti! Fransa’dan Burdur’a gelen 2 kardeş: İşin uzmanı olduğunu öğrendik

alcnpktn

Forum Üyesi
68cd01342232a99f288bbbd6.jpg

Fransa'nın Grenoble şehrinde yaşayan ve yaklaşık 20 yıldır müzikle uğraşan Pierre-Antoine Despatures ve kız arkadaşı Clementine Ristord, Burdur'un yöresel müzik aleti sipsiyi incelemek ve çalmasını öğrenmek amacıyla kente geldi. Despatures ve Ristord, 2017 yılında UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi kapsamında UNESCO Bilim Kurulu tarafından verilen 'Yaşayan İnsan Hazinesi' ünvanına layık görülen Mehmet Bedel ile sosyal medya üzerinden iletişim kurdu. İki arkadaş, birkaç gün önce 3 bin kilometre mesafe katedip Burdur'a gelerek Bedel ile buluştu, Fransa'da dinledikleri bir albümde duydukları sipsiyi çalmak istediklerini anlattı.

İlginizi Çekebilir

'2 GÜNDÜR SİPSİ ÇALMAYI ÖĞRENİYORUZ'

Pierre-Antoine Despatures, "Fransa'da Türkiye'nin geleneksel müzisyenlerinin albümlerini kaydedip yayınlayan bir akademisyen var. Bir albümde sipsiyi duyduk ve merak ettik. İstanbul'daki bir müzisyen arkadaşımız sipsi konusunda Mehmet Bedel'in uzman olduğunu söyledi. Biz de buraya geldik. 2 gündür sipsi çalmayı öğreniyoruz" dedi.

Clemente Ristord, "Biz müzisyeniz. Pierre kontrbas ve gadulka çalıyor. Ben saksafon çalıyorum. Fransa'da birkaç orkestra ile konserler veriyoruz. Sipsiyi merak ederek Burdur'a geldik" diye konuştu.

‘Dostluk denizi’nde rüzgâr arkamızda

68cd013a2232a99f288bbbd9.jpg

'SİPSİYİ DÜNYAYA TANITMAK İÇİN ÇALIŞIYORUM'

Burdurlu sipsi yapımcısı ve icracısı Mehmet Bedel de "Fransa'dan benimle sosyal medya üzerinden iletişim kurdular. Yöresel müzik aletimiz sipsiyi merak etmişler. 2 gündür buradalar. Sipsi, kabak kemane ve cura çalmayı öğrendiler" dedi. Bedel, "Daha önce de Kolombiya, Japonya gibi ülkelerden sipsi çalmasını öğrenmek için gelenler oldu. Elimden geldiğince yardımcı oldum. Burdur sipsisini dünyaya tanıtmak için elimden geldiğince çalışıyorum" ifadelerini kullandı.

68cd01512232a99f288bbbdb.jpg

İsrailli isim skandal KKTC planını paylaştı! ‘Türk ordusunun adadaki sonu olur!’

Webmaster Forumları

Webmaster forumu arayanlar için en doğru adreslerden biri olan sitemiz, geniş içerik yelpazesiyle webmaster dünyasına dair her türlü ihtiyacınıza cevap vermektedir. Xenforo destek hizmetlerimizden faydalanabilir, ücretsiz scriptler ve ücretsiz backlink olanaklarından yararlanabilirsiniz. Sitemiz ayrıca, SEO çalışmaları yapmak isteyenler için en kapsamlı SEO forumları arasında yer almaktadır.

Webmaster Forumu

Sitemizde makale satışı, link değişimi, web site tanıtımı gibi işlemleri güvenle gerçekleştirebilirsiniz. Özellikle tanıtım yazısı ile sitenizin görünürlüğünü artırabilir, geniş kitlelere ulaşabilirsiniz. Ayrıca, sosyal medya uzmanlarına yönelik özel bir sosyal medya forumu ile dijital dünyada fark yaratmak isteyen herkesin buluşma noktasıyız.

Katılım sağlamak ve bilgi paylaşımında bulunmak için türkçe webmaster forumları arasında en iyisi olan platformumuzda siz de yerinizi alın!