MEHTAP GÖKDEMİR/ANKARA-CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:
TÜRKİYE’NİN YAPTIRIMI OLMALI: İsrail’in bugün iki kötü planı var. Birincisi, Gazze’yi tamamen boşaltmak. İkincisi, Doğu Kudüs ile Batı Şeria’nın bağını koparmak. Bu, apaçık vahşi bir etnik temizlik politikasıdır. Bölgenin en güçlü devleti olan Türkiye’nin buna karşı bir sözünün, bir ağırlığının, bir yaptırımının olması gerekir.
FİDAN’A “YUNAN TEZİ” TEPKİSİ: Büyük bir zaferi kazanan, 9 Eylül’de ülkeyi Yunan işgalinden kazanan orduların komutanın kurduğu partinin Genel Başkanına ‘Yunan tezini destekliyorsun’ derseniz, hak ettiğiniz cevabı alırsınız Sayın Bakan. Kurtlar Vadisi müzikleriyle kendini derin devlet adamı gibi gösteren birtakım TikTok videolarıyla meşgul olmayacak.
HAVADAN YARDIM CESARETİNİZ VAR MI? Kanada, Singapur, Belçika, Mısır, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Fransa, Almanya, İspanya, İtalya ve Endonezya. Karadan yolladıkları insani yardım ulaşmayınca, Filistin’e havadan ulaştırdılar. Türkiye yapmadı. Bu bir siyasi karar gerektirir. Bu siyasi kararı almaya cesaretiniz var mı? Bu kararı vermek için Meclis çalışmaya devam etmelidir.
‘BİZİMKİLER’ DEDİRTEBİLECEK MİSİNİZ: Kıbrıs’ta ‘Acaba bu gece bizi mi katledecekler’ diye bekleyen masum kızlar gökyüzüne bakıp ‘Bizimkiler’ diyebiliyordu. Filistin’deki çocuklara ‘Bizimkiler’ dedirtebilecek misiniz? Oraya asker, silah indir demiyorum. Mama, su, un, ekmek yolla.
NETANYAHU’YA NİNNİ: Netanyahu’ya danışmanı gider ve ‘Erdoğan başta, bütün muhalefet liderleri Filistin’e gelmeye karar verdiler. Bütün Meclis’in mutabakatı ile Filistin’e destek için yasaların teklifi, Meclis’in haftanın yedi günü çalışmasına karar verdiler. Türkiye, Filistin’in ihtiyaç duyduğu tüm insani yardım için Türk Hava Kuvvetleri’ne talimat verdi Meclis’in kararıyla’ derse, Netanyahu bu akşam rahat uyumaz. Ama konuşmanız Netanyahu’ya ninni niteliğindedir.
Bahçeli ile Özel tokalaştı
* Kurtulmuş ve tüm milletvekilleri, Genel Kurul’a üzerinde Türkiye ve Filistin bayraklarının bulunduğu atkılarla geldi.
* MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli salona ilk gelen liderlerden oldu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, salonda Bahçeli başta olmak üzere tüm grupların başkanları ve grup başkanvekilleriyle tokalaştı. İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ile Bahçeli’nin selamlaşmaması ise dikkati çekti.
* Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın sunumunu locadan izledi.
* Genel Kurula verilen arada Bahçeli, bir süre kuliste oturdu, çay içti. CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, Bahçeli’nin yanına giderek bir süre sohbet etti, sağlığını sordu. “Sizinle Meclis özel” diyerek, Bahçeli ile fotoğraf çektirdi. Kaya, sohbete ilişkin “Tanışıklık nereden dediler. Osmaniye milletvekiliyiz. Ama aynı zamanda büyük babam tarafından merhum babanızla tanışıklığı, komşuluğu onu ifade ettim” diye konuştu.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.