Webmaster Destek Forumu

Yarınların için bir şey yapmazsan, ölene dek Alarm kurmaya mahkumsun !
İletişim
  • Webmaster forumu olarak, web geliştirme ve dijital pazarlama gibi konularda bilgi paylaşımı yapabileceğiniz webmaster sitesi ve freelancer forumu kategorilerimizle size en iyi deneyimi sunuyoruz! katılım ve kullanım tamamen Ücretsizdir!

Hey gidi Mukadder Özakman! Üç yıl oldu demek aramızdan ayrılalı…

enky

Forum Üyesi
Mukadder Özakman ismini duymama vesile olan eser, çok kıymetli ağabeyim Cihan Demirci’nin, “Bir Mizah Dehası Suavi Süalp” isimli kitabıdır. Bu kitabında Cihan Ağabey, Mukadder Özakman’ın Suavi Süalp için yazdığı, 19 Nisan 1968 tarihinde efsanevî Akbaba dergisinde yayınlanan şu dörtlüğe yer vermişti:

“Ünü selvi boyuna değildir hiç müsavi;

Tiyatroda Suavi, sinemada Suavi…

Hangi sayfayı açsak hep Suavi çıkıyor;

Gazetede Suavi, Akbaba’da Suavi…”

Mizah şiirine büyük bir merakım ve ilgim vardı. Naçizane birkaç parça karalıyor; ayrıca kıyıda köşede yayınlıyordum da.. Dolayısıyla bu dörtlük, Şair Eşref, Aziz Nesin, Neyzen Tevfik ve Ümit Yaşar Oğuzcan’dan sonra bana bir başka mizah şairini tanıtmış oluyordu. Çok mutlu oldum ve hemen Mukadder Özakman ismini araştırmaya başladım.

Ne yalan söyleyeyim, ismini ilk duyduğumda Mukadder Özakman’ı kadın zannetmiştim! Aynı zanna vaktiyle Aziz Nesin’in de kapıldığını, hatta İzmir’de yaşayan Mukadder Özakman’ın İstanbul’a önceden haberli gelişinde ve Akbaba yazıhanesine uğrayışında merakla onu beklediğini anlatmıştılar da kahkahalarla gülmüştüm… Meğer Aziz Bey, uzaktan uzağa şiirlerini takip ettiği Mukadder Özakman’ı kadın sanıp âşık olmuş; karşısında Mukadder isminde bir erkekle karşılaşınca da hemen bir bahane bulup oradan tüymüş!...

2022-10-03_08-53-45.png

Mukadder Özakman ismi sonra gene merakla araştırmalar yaptığım Karagöz sahasında karşıma çıktı. Ünver Oral’ın kitaplarında okudum ismini… Manzum Karagöz piyesleri yazmıştı… Çok da lezzetliydiler… Tam sevdiğim tarz mizahı yapıyordu; kısa zamanda kendime örnek aldığım ustalar arasına girmişti gönlümde… Yaşadığını öğrenince de bir tanışma arzusu kıvılcımlandı içimde!

İnsan bir dileği can ü gönülden arzularsa olurmuş derler ya işte o hesap bir gün telefonum çaldı. Tok, yıllanmış bir ses, “Erdem Bey ile mi görüşüyorum?” diye sordu. “Evet”, cevabını verip karşımdaki kişi kendini tanıtınca elim ayağıma dolanmıştı, “Ben de Mukadder Özakman!”… Tanışmak için fırsat kolladığım Mukadder Özakman beni arıyordu, üstelik mizah şiirlerimden övgüyle bahsederek… Kendinize usta olarak kabul ettiğiniz birinin sizin takipçiniz olduğunu öğrendiğiniz ân ne hissederseniz işte ben de hemen hemen o hisleri duymuştum Mukadder Bey ile cep telefonunda konuştuğum zamanda…

Webmaster Forumları

Webmaster forumu arayanlar için en doğru adreslerden biri olan sitemiz, geniş içerik yelpazesiyle webmaster dünyasına dair her türlü ihtiyacınıza cevap vermektedir. Xenforo destek hizmetlerimizden faydalanabilir, ücretsiz scriptler ve ücretsiz backlink olanaklarından yararlanabilirsiniz. Sitemiz ayrıca, SEO çalışmaları yapmak isteyenler için en kapsamlı SEO forumları arasında yer almaktadır.

Webmaster Forumu

Sitemizde makale satışı, link değişimi, web site tanıtımı gibi işlemleri güvenle gerçekleştirebilirsiniz. Özellikle tanıtım yazısı ile sitenizin görünürlüğünü artırabilir, geniş kitlelere ulaşabilirsiniz. Ayrıca, sosyal medya uzmanlarına yönelik özel bir sosyal medya forumu ile dijital dünyada fark yaratmak isteyen herkesin buluşma noktasıyız.

Katılım sağlamak ve bilgi paylaşımında bulunmak için türkçe webmaster forumları arasında en iyisi olan platformumuzda siz de yerinizi alın!