alcnpktn
Forum Üyesi
Aydın Hasan - Antalya’da gerçekleştirilen Savunma ve Havacılık Sanayiinde Küresel Stratejiler Konferansı dün sona erdi. Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, 8 vakıf şirketinin yöneticilerinin katılımıyla düzenlediği basın toplantısında, savunma sanayiinin 2026 hedefleriyle ilgili özetle şu bilgileri verdi:
İlginizi Çekebilir
2026 kritik eşik
Havacılıkta 2026; hem platform hem motor hem de insansız sistemlerde kritik eşik olacak. Hedeflerimiz net: KIZILELMA İnsansız Savaş Uçağının ilk teslimatını gerçekleştireceğiz. KAAN seri üretim sözleşmesini imzalayacağız. Gemiden kalkış-iniş kabiliyetine sahip TB3 SİHA’ların ilk teslimatını yapacağız. Yapay zekâ destekli artırılmış faydalı yük kapasitesine sahip TB2T-AI SİHA’ların ilk teslimatını gerçekleştireceğiz. GÖKBEY helikopterine TS1400 turboşaft motorunu entegre ederek platform üzeri yer testlerini yapacağız. HÜRKUŞ teslimatlarını başlatacağız. Denizaltılarımıza ATMACA Silah Sistemi yeteneği kazandıracağız. Muharip gemilerimize MİDLAS entegrasyonunu tamamlayacağız. Millî Eğitim Bakanlığımızla birlikte hayata geçirdiğimiz ELMAS Programı kapsamında 12 ildeki 13 lisede savunma sanayiine entegre eğitim modellerini başlattık.
10 adet ALTAY tankı
Yakın yörünge uyduları ve askeri 5G/6G haberleşme altyapısını hedefleyen GÖKBAĞI Projesini başlatacağız. Hava platformlarının beka kabiliyetinde kritik olan DIRCM teknolojisinde; ASELSAN ana yükleniciliğinde bir helikopter üzerine entegre edilmiş sistemi envantere kazandıracağız. ALTAY Seri Üretim Projesi kapsamında 2026’da 10 adet ALTAY tankını üretip Kara Kuvvetlerimize teslim edeceğiz. Yerli füze, radar ve sensörlere sahip 6’ncı MİLGEM gemimiz TCG İzmir’in teslimini gerçekleştireceğiz. Amfibi harekâtta kullanılacak 4 adet LCT’yi Deniz Kuvvetlerimize; 70 adet RHİB botu Kara Kuvvetlerimize teslim edeceğiz.
KIZILELMA, MİLGEM-7, Yeni Tip Denizaltı, ADKG, ÖZGÜR, HÜRKUŞ, GÖKBEY, ATAK, BATU, ATMACA, SOM ve benzeri projeler başta olmak üzere 650 heyetli test/kabul faaliyetini gerçekleştireceğiz. KAAN, MMU Özgün Motor, HÜRJET, Barış Kartalı Modernizasyonu, Hava SOJ ve ÖZGÜR projeleri kapsamında 6 proje için Tasarım/Üretim Organizasyon Onayı denetimi yapacağız.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.