• Webmaster forumu olarak, web geliştirme ve dijital pazarlama gibi konularda bilgi paylaşımı yapabileceğiniz webmaster sitesi ve freelancer forumu kategorilerimizle size en iyi deneyimi sunuyoruz! katılım ve kullanım tamamen Ücretsizdir!

KAAN seri üretime geçiyor! Görgün, savunmada 2026 hedeflerini anlattı

alcnpktn

Forum Üyesi
697e88250d5f87cad2704f81.jpg

Aydın Hasan - Antalya’da gerçekleştirilen Savunma ve Havacılık Sanayiinde Küresel Stratejiler Konferansı dün sona erdi. Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, 8 vakıf şirketinin yöneticilerinin katılımıyla düzenlediği basın toplantısında, savunma sanayiinin 2026 hedefleriyle ilgili özetle şu bilgileri verdi:

İlginizi Çekebilir

2026 kritik eşik

Havacılıkta 2026; hem platform hem motor hem de insansız sistemlerde kritik eşik olacak. Hedeflerimiz net: KIZILELMA İnsansız Savaş Uçağının ilk teslimatını gerçekleştireceğiz. KAAN seri üretim sözleşmesini imzalayacağız. Gemiden kalkış-iniş kabiliyetine sahip TB3 SİHA’ların ilk teslimatını yapacağız. Yapay zekâ destekli artırılmış faydalı yük kapasitesine sahip TB2T-AI SİHA’ların ilk teslimatını gerçekleştireceğiz. GÖKBEY helikopterine TS1400 turboşaft motorunu entegre ederek platform üzeri yer testlerini yapacağız. HÜRKUŞ teslimatlarını başlatacağız. Denizaltılarımıza ATMACA Silah Sistemi yeteneği kazandıracağız. Muharip gemilerimize MİDLAS entegrasyonunu tamamlayacağız. Millî Eğitim Bakanlığımızla birlikte hayata geçirdiğimiz ELMAS Programı kapsamında 12 ildeki 13 lisede savunma sanayiine entegre eğitim modellerini başlattık.

697e88470d5f87cad2704f86.jpg

10 adet ALTAY tankı

Yakın yörünge uyduları ve askeri 5G/6G haberleşme altyapısını hedefleyen GÖKBAĞI Projesini başlatacağız. Hava platformlarının beka kabiliyetinde kritik olan DIRCM teknolojisinde; ASELSAN ana yükleniciliğinde bir helikopter üzerine entegre edilmiş sistemi envantere kazandıracağız. ALTAY Seri Üretim Projesi kapsamında 2026’da 10 adet ALTAY tankını üretip Kara Kuvvetlerimize teslim edeceğiz. Yerli füze, radar ve sensörlere sahip 6’ncı MİLGEM gemimiz TCG İzmir’in teslimini gerçekleştireceğiz. Amfibi harekâtta kullanılacak 4 adet LCT’yi Deniz Kuvvetlerimize; 70 adet RHİB botu Kara Kuvvetlerimize teslim edeceğiz.

KIZILELMA, MİLGEM-7, Yeni Tip Denizaltı, ADKG, ÖZGÜR, HÜRKUŞ, GÖKBEY, ATAK, BATU, ATMACA, SOM ve benzeri projeler başta olmak üzere 650 heyetli test/kabul faaliyetini gerçekleştireceğiz. KAAN, MMU Özgün Motor, HÜRJET, Barış Kartalı Modernizasyonu, Hava SOJ ve ÖZGÜR projeleri kapsamında 6 proje için Tasarım/Üretim Organizasyon Onayı denetimi yapacağız.

Ahuzar

Forum Üyesi
Bilgi için teşekkürler.

Webmaster Forumları

Webmaster forumu arayanlar için en doğru adreslerden biri olan sitemiz, geniş içerik yelpazesiyle webmaster dünyasına dair her türlü ihtiyacınıza cevap vermektedir. Xenforo destek hizmetlerimizden faydalanabilir, ücretsiz scriptler ve ücretsiz backlink olanaklarından yararlanabilirsiniz. Sitemiz ayrıca, SEO çalışmaları yapmak isteyenler için en kapsamlı SEO forumları arasında yer almaktadır.

Webmaster Forumu

Sitemizde makale satışı, link değişimi, web site tanıtımı gibi işlemleri güvenle gerçekleştirebilirsiniz. Özellikle tanıtım yazısı ile sitenizin görünürlüğünü artırabilir, geniş kitlelere ulaşabilirsiniz. Ayrıca, sosyal medya uzmanlarına yönelik özel bir sosyal medya forumu ile dijital dünyada fark yaratmak isteyen herkesin buluşma noktasıyız.

Katılım sağlamak ve bilgi paylaşımında bulunmak için türkçe webmaster forumları arasında en iyisi olan platformumuzda siz de yerinizi alın!