MEHTAP GÖKDEMİR / Abant - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Abant’ta milletvekili kampını takip eden, aralarında Milliyet’in de bulunduğu basın mensuplarıyla önceki akşam bir araya geldi. Özel, özetle şunları söyledi:
KONUŞTUĞU YERE GİTMEYİZ:(Cumhurbaşkanı’nın bulunduğu yerde bulunmama tutumu devam edecek mi?): Tabii konjonktür değiştiğinde, şartlar değiştiğinde partinin yetkili organlarında her şeyi tartışıyoruz. Mesela şu değil; 10 Kasım’da Anıtkabir’e gideceğiz. Cumhurbaşkanı var diye Anıtkabir’e gitmemezlik yapmayız. Resmi törenlere katılmamazlık yapmayız. Gelecek sene 1 Ekim’de aynı durum olursa aynı tutumumuz olur. Ama resmi törenleri boykot etme gibi bir yaklaşımımız olmaz. Erdoğan’ın birinci aktör olduğu, konuştuğu yerde oturup da onu dinleyecek bir siyasi atmosfer yok şu anda Türkiye’de.
MİTİNGLER DEVAM EDECEK: Artık CHP’nin somut önerileri duyulmaya başlanacak. Mitinglerimizde, çözüm önerilerimizi dile getiriyor olacağız. Cumartesi günü saat 17’de seçim yasakları başlayana kadar devam edecek. Hangi cumartesi olduğunu ben de bilmiyorum.
KURULTAY, TARTIŞMALARI BİTİRİR: (24 Ekim kurultay iptal davası): 39. Olağan Kurultay’ın yapılması bütün tartışmaları bitirir. Mahkemenin 24’ünde esastan bir karar verip davayı reddetmesini beklerim.
MANSUR BEY ÖNEMLİ BİR SEÇENEK (Ekrem Bey aday olamazsa, CHP tabanı ‘Bizim adayımız Özgür Özel’ refleksini gösterirse tutumunuz gün geldiğinde değişiklik gösterebilir mi?): Bizim adayımız Ekrem İmamoğlu. Mansur Bey önemli bir seçenek. Diyelim ki Mansur Bey adaylaşacak olsa ya da çoklu bir yarış olsa, parti gerekli çalışmaları yapar, anketine bakar. Ama yine bunu üye ve toplumun önüne koyup onların rızasını aramak durumunda olur.
ÇELİŞKİ YOK: Mansur Bey de kimsenin yedeği değil, benim gözümde de değil, kendi gönlünde de. Mansur Bey bu milletin gönlünde yeri olan bir siyasetçi. Mansur Bey ne düşünecek, toplum ne düşünecek? Günü gelmediği için bunları konuşmak yersiz. Mansur Bey’le aramızda en ufak bir çelişki yok. Benim kendimle ilgili pozisyonum net. Denklemi çözecek kişi kendini denkleme sokarsa değişkeni sabitleyemezsin.
MECLİS AÇILIŞI KARARI: Geçen sene katılmamız ne kadar doğruysa, bu sene de katılmamamız o kadar doğruy. Parti Meclisi’nde 40’a yakın vekil var, bir kişi katılıp ‘ayağa kalkalım’ dedi, iki kişi ‘ayağa kalkmayalım’ dedi. Diğerleri de katılmama yönünde karar aldığı için ona uyduk.
YENİ PARTİ: (Z partisi kurulursa kaç oy alır?)O konu araştırma şirketinin kendi inisiyatifiyle sorduğu. Basına geçilmemesi gerekirdi. Geçiliyorsa da CHP ambleminin olmaması gerekirdi.

‘TRT’DE ÇIKSIN KARŞIMA’
CHP Genel Başkanı Özel, dün Bolu Belediyesi 100. Yıl Cumhuriyet Parkı tanıtımı, Mezarlık İşleri Müdürlüğü Hizmet Binası ve Taziye Evi açılış törenine katıldı. Özel buradaki konuşmasında “Şüphesiz belediyelerin gelirlerini kesiyorlar, Tanju Başkan’ın hatırlattığı gibi silkeliyor, haksız, hukuksuz soruşturmalarla bizlere saldırıyorlar. Tüm belediyelere eşit davranması gereken iktidar, CHP’li yerel yönetimlere üvey evlat muamelesi yapıyor. Hatta elini kolunu bağlıyor” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la televizyonda milletin huzuruna çıkmak istediğini söyleyen Özel, eskiden AK Parti’nin televizyon tekliflerinden kaçtığını savunarak şunları söyledi: “Ekrem İmamoğlu’nun seçimleri kazandığını gördüler, Binali Bey ne yaptı? Canlı yayına çıktı. AK Partililer önde koşarken yayından kaçarlar. Geriye düştüklerinde bu yayınlara koşarlar. Göreceksiniz önümüzdeki dönemde eğer hazırım diyorsa yarına, akşam TRT’de çıksın bir benim karşıma. O iftiracı yargı kolları başkanını savunsun, ben de o iftiraları nasıl atıldığını anlatayım ona. Hodri meydan.”
ERKEN SEÇİM TARİHİ
Edinilen bilgiye göre, programın başlıca konularından olan erken seçim için bazı milletvekilleri 2026’nın bahar aylarına işaret etti ve “Ondan sonra ki seçim tarihini kabul etmeme” eğiliminde görüşbeyanetti.
VEKİLLERDEN ELEŞTİRİLER
‘Katılmak gerekirdi’
CHP’nin Abant’taki milletvekili kampı dün sona erdi. Bazı milletvekilleri partinin 1 Ekim’de Meclis açılışına katılmamasına ilişkin tutumunu eleştirdi. Edinilen bilgiye göre bazı vekiller, “Bu konuda grubun görüşü alınmadı. Grubun yapacağı işlem olduğu için grubun görüşünün alınması gerekirdi. Parti Meclisi’nin kararıyla bunun yapılmasını tasvip etmiyoruz. Geçen sene ayağa kalmak yanlıştı. Bu sene Meclis’in açılışında Genel Kurula katılmamız gerekirdi. Genel Kurul’a katılınırdı, ayağa kalkılmazdı. Ya da Meclis’e girilir, sonra kulise çıkılırdı” eleştirisini yaptı.
‘Selvi Hanım annem gibi’
Kampta bir milletvekili Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu’na yönelik sosyal medya paylaşımlarındaki bazı ifadeleri hatırlatarak, “Dayanışma, birlik ve beraberlik tamam ama yazı yazılınca kimse sahip çıkmadı. Bir sürü laf edildi” dedi. Edinilen bilgiye göre Özgür Özel, “Selvi Hanım benim annem gibidir. Selvi Hanım’a yapılmış bir sözü eşime, anneme yapılmış gibidir. Kabul etmem. Bu tip kişiler aramızda olamaz” dedi.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.