Webmaster Destek Forumu

Yarınların için bir şey yapmazsan, ölene dek Alarm kurmaya mahkumsun !
İletişim
  • Webmaster forumu olarak, web geliştirme ve dijital pazarlama gibi konularda bilgi paylaşımı yapabileceğiniz webmaster sitesi ve freelancer forumu kategorilerimizle size en iyi deneyimi sunuyoruz! katılım ve kullanım tamamen Ücretsizdir!

Polis son anda koşarak yetişti: Profesörleri bile kandırıyorlar

alcnpktn

Forum Üyesi
68db9d4f2e00da8e9122f86c.jpg

Kent merkezinde ikamet eden 72 yaşındaki Kamil Kaya'yı ilk olarak telefonla arayıp kimlik bilgilerini tek tek söyleyen dolandırıcılar, Kıbrıs gazisini, polis olduklarına ikna etti.

Daha sonra "Şu hesaba acil şekilde 265 bin lira yatırmanız lazım ki hırsızları yakalayalım" diyen dolandırıcılara inanıp evden çıkan Kaya'nın eşi durumdan şüphelenerek durumu çocuklarına bildirdi.

Dolandırıcılarla görüştüğü için telefonu sürekli meşgul çalan babalarına ulaşamayan ve durumun ciddiyetini anlayan çocukları, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulundu.

68db9d862e00da8e9122f872.jpg

HIZLICA ÇEVREDEKİ BANKALARA POLİSLER YÖNLENDİRİLDİ

Bunun üzerine hızlı şekilde Kaya'nın ikametinin yakınlarındaki bankalara İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ile Dolandırıcılık büro amirliklerinden ekipler sevk edildi.

68db9d902e00da8e9122f877.jpg

Zamanla yarışıp koşarak bankaları kontrol eden polisler, hem Kaya'yı bulmaya çalıştı hem de bankadaki hesaplarını bloke etti.

Polisin hızlı refleksiyle dolandırıcılara para gönderemeyen Kaya, AA muhabirine, polisin banka hesaplarına bloke koydurmasıyla dolandırılmaktan kurtulduğunu söyledi.

68db9da42e00da8e9122f879.jpg

Dolandırıcıların soğuk kanlı şekilde kendisiyle telefonda konuştuğunu ifade eden Kaya, "Telefon geldi, 'polisiz, acele 265 bin lira yatırmanız lazım ki hırsızları yakalayalım' dedi. Öğleden beri uğraşıyordum, polis arkadaşlar geldi ve beni kurtardılar." dedi.

68db9dc62e00da8e9122f87b.jpg

"POLİS OLDUKLARINA İNANDIM"

Şüphelilerin eşini de aradığını anlatan Kaya, şöyle konuştu:

"Polis olduklarını söylediler, başta inanmadım onlara 'polis değilsiniz, karakolu arayacağım' dedim. Bana 'müdüre bağlıyorum' dedi. Arkadan telsiz sesleri geliyordu, ben de polis olduklarına inandım. Profesörleri bile kandırıyorlar. Bana '265 bin lirayı git bankaya yatır, sahtekarlara hemen baskın yapacağız' dediler. Meğerse kendileri sahtekarmış. Nereden almışlarsa kimlik numaralarımızı da biliyorlar. Eşim de heyecanlandı zaten rahatsız. Polis arkadaşlarımız yetişti, Allah devletimizden razı olsun. Annesi oğullarıma söylemiş, onlar da polise durumu anlatıp benden öğleden beri haber alamadıklarını söylemişler. Bana sürekli 'telefonun açık kalsın' dediler. Vatandaşlara uyarım böyle sahtekarlara kanmasınlar. Polis, asker para istemez, imkansız bir şey."

Webmaster Forumları

Webmaster forumu arayanlar için en doğru adreslerden biri olan sitemiz, geniş içerik yelpazesiyle webmaster dünyasına dair her türlü ihtiyacınıza cevap vermektedir. Xenforo destek hizmetlerimizden faydalanabilir, ücretsiz scriptler ve ücretsiz backlink olanaklarından yararlanabilirsiniz. Sitemiz ayrıca, SEO çalışmaları yapmak isteyenler için en kapsamlı SEO forumları arasında yer almaktadır.

Webmaster Forumu

Sitemizde makale satışı, link değişimi, web site tanıtımı gibi işlemleri güvenle gerçekleştirebilirsiniz. Özellikle tanıtım yazısı ile sitenizin görünürlüğünü artırabilir, geniş kitlelere ulaşabilirsiniz. Ayrıca, sosyal medya uzmanlarına yönelik özel bir sosyal medya forumu ile dijital dünyada fark yaratmak isteyen herkesin buluşma noktasıyız.

Katılım sağlamak ve bilgi paylaşımında bulunmak için türkçe webmaster forumları arasında en iyisi olan platformumuzda siz de yerinizi alın!