enky
Forum Üyesi
- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "(Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü yasa teklifi) Yasal düzenlemeye ihtiyaç yok. Samimiysen gel, anayasa değişikliğini yapalım ve bunu tamamen masadan kaldıralım."
- Erdoğan: "(Üniversitelerde) Zaman zaman mağduriyetlere yol açan Öğrenci Disiplin Yönetmeliği'ni özgürlükçü bir bakış açısıyla değiştiriyoruz."
- Erdoğan: "Kadınlarımıza yükseköğretimde yeni bir kapı açıyoruz, 35 yaş üzerindeki kadınlarımız için ön lisans ve lisans programlarında ek kontenjan tanımlayacağız."
- Erdoğan: "(Siber güvenlik meslek yüksekokulları) Bu okullarda yetişecek gençlerimiz, siber güvenlik alanında ara eleman değil inşallah aranan eleman olacaklardır."
- Erdoğan: "(Ağustos ayı işsizlik rakamı) İstihdam sayımız 31 milyonun üzerine çıktı. Böylece Cumhuriyet tarihinin en yüksek istihdam rakamına ulaşmış olduk."
- Erdoğan: "Mevcut yükseköğretim yurtları taleplere cevap veremiyor diye bağırıp durdular. İnsaf edin ya. Şu anda bizim 850 bin öğrenci kapasiteli öğrenci yurtlarımız var. İhtiyaçlara rahatlıkla cevap verir haldeyiz. Talep yok. Bu noktaya geldik”
- Erdoğan: "Ailelerinin yaşadığı şehirlerden uzakta eğitim-öğretim gören üniversite öğrencilerimize, okullarına gidiş ve dönüşleri için ulaşım desteği sağlayacağız."
- Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati: "(İşsizlik oranının yüzde 9,6'ya düşmesi) Türkiye Ekonomi Modeli ile sağladığımız yüksek büyüme ve istihdam artışıyla dünya ekonomilerinden pozitif yönde ayrışıyoruz."
- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: “(CHP’li belediyelere) İstanbul'da, İzmir'de, Antalya'da hangi icraatı ortaya koymuşlar, hangi yatırımı yapmışlar, vatandaşın hangi derdini çözmüşler? Onların öyle bir derdi yok. Bizim derdimiz var.”
- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: “ABD'de hiç siyasi görüşme istemedim. Önerileri ise reddettim. Etrafımdaki tüm kurmaylarım buna şaşırdılar. Ama ben kararlıyım, siyasetin girdaplarından tümüyle çıkıp, dünyanın en parlak beyinleriyle geleceği konuşmaya geldim. Bu yolculuk sadece bir ilk durak. İngiltere ve Almanya'da çok değerli isimlerle, dünyaya anlam ve değer katan kişilerle buluşacağım. Bu çalışmalar bitince, tüm Türkiye'ye açıklayacağım yapısal reçeteyi. Hem daha sağlıklı hem daha refaha ulaşan bir yapıyı inşa etmeye çalışacağız. Sadece biraz sabır rica ediyorum. Kasım ayında herkes, her şeyi duyacak. Burada çok önemli buluşmalar ve ülkemize dair vizyonumuza değer katacak çalışma ziyaretleri gerçekleştiriyoruz.”
- DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: “Doğu Akdeniz’deki haklarımızı gözümüzün önünde başka ülkeler paylaşıyorsa, Ege’deki ulusal egemenlik haklarımızı kullanamamayla ilgili dışarıdan gittikçe daralan bir çembere alınıyorsak, artık bu hükûmet bir ‘ulusal güvenlik riski’ haline gelmiştir.”
- Babacan: “Böyle bir vaadi gördüğüme kahroluyorum. Çok değil 7-8 sene evvel yurtdışına eğitime gidecek gençlere desteği konuşuyorduk. Şimdi şehirler arası ulaşım için destek vermeyi gururla müjdeliyor Cumhurbaşkanı. Bu ülkenin evlatları bunu hak etmiyor.”
- Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: "Kendisi için nice bedeller ödenen bir onur mücadelesinin sembolü olan başörtüsünü siyasi bir gol fırsatı olarak görmeyiniz. Siz bugün başörtüsünü siyasi bir gol fırsatı olarak görüp araçsallaştırırsanız bu tarihi fırsatı kaçırırsınız. Bugün bu imkanı değerlendirmemeniz sebebiyle bu fırsat kaçarsa ve pusuda bekleyen yasakçı zihniyet ilerde bir imkan bulup bu yasağı tekrar hortlatırsa bundan zarar görecek nesillerin ağır vebali omuzlarınızda olur."
- Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce: "(Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü çıkışı) Sayın Kılıçdaroğlu'nun çıkışı gereksiz bir çıkıştı. Erdoğan da el yükseltti zaten 'yasa ile olmaz gel Anayasa ile yapalım' dedi. 'Ayağına sıkmak' diye buna derim ben.”
- AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım: “Türk Devletleri Teşkilatı'nın kuruluş amacı gayet açıktır. Türk Devletleri Teşkilatı bölgede var oldukları coğrafyada refahı artırmak, ortak ulaşım ve iletişim altyapısını geliştirmek, ortak kültürlerini yaşatmak, savunmalarını, savunma imkan ve kabiliyetlerini birbirleri ile paylaşmak. Türk Devletleri Teşkilatı'nın amacı kimseyi korkutmak değildir.”
- CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak: “TÜİK, Ağustos ayına ait makyajlı işgücü ve istihdam verilerini açıkladı. Ağustos'ta işsizlik oranı 0,4 puan düşerek yüzde 9,6 olmuş. Daha çok çalışmak istediği halde çalışamayan ve iş bulma ümidini yitirenleri de kapsayan geniş işsizlik ise Ağustos'ta 2,6 puan düşerek yüzde 19,8 olmuş. Temmuz'da 787 bin artan geniş işsiz sayısı, Ağustos’ta 1 milyon 42 bin gerilemiş. Temmuz'dan Ağustos'a tek bir ayda ne oldu da, geniş işsiz sayısı 1 milyonun üzerinde geriledi? Bunun açıklanması lazım."
- Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı: “Hiç sorun yok, her taraf güllük gülistanlık’ diyen bir tarzımız var mı? Bir hayat pahalılığı var. Enflasyon… Bir sorun yaşıyoruz. Dünya da yaşıyor, biz de yaşıyoruz. Bu konuyla da iki şekilde mücadele ediyoruz. Yapmamız gereken yapısal faaliyetler neyse onu yapıyoruz. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat esas. Cari fazlaya erişmek için. Bu doğrultu merkez olmak üzere, enstrümanlarımızı kararlı, titiz bir şekilde uyguluyoruz.”
- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç: "Aldıkları kararlarla, uyguladıkları icraatlarla milyonlarca insanın yaşam şartlarını belirleyenler, başkalarına ahiret hesabı hatırlatacaklarına bu ikazı önce kendilerine yapsınlar ve kendilerini hesaba çeksinler."
- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayına ilişkin İşgücü İstatistikleri'ni yayımladı. Buna göre işsizlik ağustos ayında 0.4 puanlık azalışla yüzde 9.6'ya geriledi. İşsiz sayısı bir önceki aya göre 100 bin kişi azalarak 3 milyon 312 bin kişi olarak açıklandı.
- Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Araştırma Merkezi’nin (DİSK-AR) ‘İşsizlik ve İstihdamın Görünümü Raporu'na göre; mevsim etkisinden arındırılmış geniş tanımlı işsiz sayısı ağustos ayında 7 milyon 337 bin kişi oldu. Raporda, Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) göre işsiz sayısının son bir yılda 560 bin azaldığı, Türkiye İş Kurumu’na (İŞKUR) göre 148 bin arttığı belirtilerek, devletin iki kurumu arasındaki veriler arasındaki uçurumun devam ettiği vurgulandı.
- Türkşeker, şeker fiyatlarına yüzde 8 zam yapma kararı aldı. Gelen zamla birlikte Türkşeker'in 50 kilogramlık şeker çuval fiyatı 750 liradan yüzde 8 zamla 810 liraya yükseldi. Kilogram başına 15 liradan verilen şekerin fiyatı ise 16.20 liraya çıktı.
- Dünya Bankası tüm dünyada ülkeleri, hükümetlerin etkinliği, güvenilirliği, yolsuzlukla mücadelesi gibi temel kategorilerde ölçümlediği raporunu güncelledi. Türkiye’nin yolsuzlukla mücadele notu 10 yıl içinde 58’den 40’a geriledi. 2011'de 58.77 gibi notu olan Türkiye'de hükümetin 2021'de yolsuzlukla mücadele notu 40.38'e kadar geriledi. Güvenilirlikte 2011'de Türkiye'de hükümetin notu 44.13 iken, 2021'de not 23.67'ye geriledi.
- Hazine ve Maliye Bakanlığı 5 yıl vadeli, altı ayda bir yüzde 5.14 kupon ödemeli tahvilinde 7.67 milyar TL net satış yapıldı. İhalede bileşik faiz yüzde 10.73 olarak gerçekleşti.
- İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye İhracat İklim Endeksi ağustos ayında yüzde 48.8 olarak açıklandı. Endeks, temmuz ayında 50 değerini almıştı.
- Motorine bu geceden itibaren 1 lira 37 kuruş zam gelecek. Gelen bu zamla motorin fiyatı bu ay içinde 5 lira 38 kuruş artacak.
- KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: “Biz Türk devletleriyle Türkiye Cumhuriyeti’nin de desteğiyle her zaman münasebetlerimizi devam ettirmekteyiz. Bütün Türk cumhuriyetlerinin Doğu Akdeniz’deki temsilcisiyiz. Biz biriz, aynı milletin evlatlarıyız. 1974’ten sonra TSK’nın kolordusu KTBKK olarak adada vazifesini sürdürmektedir. Kimse bu çağda ne savaş ne çatışma ister. Gönülden geçen, bir uzlaşı ile hak ve çıkarlarımızın korunmasıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle KKTC’nin güçlenmesi temennimdir.”
- Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov: “(Ukrayna'daki saldırılar) Tüm bunlar özel askeri operasyon kapsamında oluyor. Elbette operasyonun önemli kısımları başkomutana bildirilmeden yürütülmüyor."
- Peskov: “Putin ve Erdoğan, Türkiye'nin Rusya-Ukrayna görüşmesine ev sahipliği teklifini görüşebilir.”