İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi, CHP İstanbul İl Başkanlığı Olağanüstü Kongresi'nin durdurulması yönünde karar alarak bu doğrultuda İstanbul Valiliği ile Sarıyer İlçe Seçim Kuruluna yazı gönderdi.
İlginizi Çekebilir
Mahkeme, 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu kapsamında verilen tedbir kararının, istinaf süreci başlamadan önce geçerliliğini koruduğunu belirterek, 24 Eylül’de yapılacak kongrenin mahkeme kararına aykırı olduğunu ifade etti.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), söz konusu tedbir kararının ardından toplanarak duruma ilişkin değerlendirme yaptı. Toplantının ardından açıklama yapan YSK Başkanı Ahmet Yener, Anayasa’nın 79. maddesi ve ilgili seçim mevzuatı uyarınca başlamış bir kongre sürecinin durdurulamayacağını belirterek, CHP İstanbul İl Başkanlığı Olağanüstü Kongresi’nin devamına karar verildiğini bildirdi.
YSK, CHP İstanbul İl Kongresi'yle ilgili kararını açıkladı
GÜRSEL TEKİN'DEN AÇIKLAMA
Sarıyer’deki eski CHP İl Başkanlığı binasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gürsel Tekin, “Ben kongre tartışması içine girmiyorum. Hiç girmedik. Bizim hukuken yapmamız gereken çokça işler var. Halen demirbaşlarımızı alamadık. Halen kasayı alamadık. Bütün buna rağmen, birçok arkadaşlarımızın kötülüklerine rağmen asla bir gün yargıya başvurmadık. Biz burada bağımsız bir kuruluz. Yargının alacağı her türlü karar tabii ki bizi bağlayacaktır. Hiç tartışmasız, yalan da olsa, yanlış da olsa her karar bizi bağlar. Onun için bugün yapılan kongreyle ilgili bir yorum yapmıyorum. Hayırlı olsun. Biz kongre kararıyla gelen bir kurul değiliz. Biz yargı kararıyla gelen bir kuruluz. Yargı kararıyla görevimiz sonlandırılır. Bir an önce de sonlansın talebi içindeyiz" dedi.
Gazze'den sıcak görüntü! 'Yasin 105' İsrail tankını böyle vurdu
Manavgat'ta orman yangını! Havadan karadan müdahale
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.