Bay72
Forum Üyesi
HABER MERKEZİ -Adobe’da 18 yıldır CEO’luk görevini yürüten Shantanu Narayen, görevinden ayrılmayı planladığını açıkladı. Narayen, halefinin belirlenmesinin ardından CEO koltuğunu bırakacak ancak yönetim kurulunda başkan olarak görev yapmayı sürdürecek.
Adobe tarafından yapılan açıklamada Narayen’in ayrılığı için kesin bir tarih verilmedi. Şirket yönetim kurulu yeni CEO’yu belirlediğinde liderlik değişiminin resmen gerçekleşeceği belirtiliyor.
Narayen, 2007 yılında CEO olduğunda Adobe hala ağırlıklı olarak kutulu yazılım satan bir şirket konumundaydı. Onun liderliği altında şirket, yazılım sektöründe büyük bir dönüşüme imza atarak abonelik tabanlı SaaS (Software as a Service) modeline geçti.
Bu dönüşüm özellikle şirketin en popüler yazılımlarını etkiledi. Tasarım ve içerik üretim dünyasında yıllardır kullanılan Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe Premiere Pro ve Adobe Lightroom gibi araçlar, zamanla tek seferlik lisans yerine abonelik sistemiyle sunulmaya başlandı.
Başlangıçta Creative Suite adıyla sunulan bu paket daha sonra Adobe Creative Cloud adı altında tamamen bulut tabanlı bir abonelik hizmetine dönüştü. Bu model bugün yazılım sektöründe oldukça yaygın olsa da Adobe, bu dönüşümü erken gerçekleştiren büyük teknoloji şirketlerinden biri olarak görülüyor.
30 BİNDEN FAZLA ÇALIŞAN VAR
Narayen çalışanlara gönderdiği mesajda görev süresini değerlendirirken Adobe’un geçirdiği büyük dönüşüme de dikkat çekti. CEO olduğu dönemde yaklaşık 3 bin çalışanı bulunan şirketin bugün 30 binden fazla çalışanı olduğunu belirtti.
Google Haritalar, 10 yıl sonra değişiyor: 3D harita ve yapay zeka desteği geliyor
Finansal açıdan da büyük bir büyüme yaşandı. Narayen’in liderliğinde Adobe’un yıllık geliri 1 milyar doların altından 25 milyar doların üzerine çıktı. Bu büyüme, özellikle abonelik modeline geçiş ve dijital içerik üretimine yönelik araçlara artan talep sayesinde gerçekleşti.Narayen’e göre yapay zekâ destekli yeni iş akışları ve yaratım yöntemleri, Adobe’un önümüzdeki yıllardaki büyümesinde belirleyici olacak.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.