• Webmaster forumu olarak, web geliştirme ve dijital pazarlama gibi konularda bilgi paylaşımı yapabileceğiniz webmaster sitesi ve freelancer forumu kategorilerimizle size en iyi deneyimi sunuyoruz! katılım ve kullanım tamamen Ücretsizdir!

Aileler Milliyet’e konuştu: ‘Hâlâ o gündeyiz’

alcnpktn

Forum Üyesi
697003dea77c1ee03e7adce3.jpg

Bolu Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de 21 Ocak 2025 gecesi çıkan yangın, Türkiye’nin hafızasına kazınan en büyük felaketlerden biri olarak tarihe geçti. Aralarında 34 çocuğun da bulunduğu 78 kişinin yaşamını yitirdiği facianın bugün birinci yıldönümü. O gece otelin tamamını saran o duman, yalnızca bir binayı değil, onlarca ailenin hayatını da kararttı. Facianın yıl dönümünde acıları ilk günkü tazeliğini koruyan aileler Milliyet’e konuştu.

6970044ea77c1ee03e7adceb.jpg

‘Mezarlarını yaptıramıyorum’

Faciada eşi Kübra ve 9 yaşındaki kızı Alya’yı kaybeden Hilmi Altın da ise şunları dedi: “Sabah Alya’mı okula yollamış gibi eşimle kahve sohbetimi yapıyorum. Sonra işe gidiyorum. Mezarlarını hala yaptıramıyorum. Yaptırınca kabullenmiş olacağım diye düşünüyorum. Doğal bir ölüm olmadığı için insanın bunu idrak etmesi de zaman alıyor. Bir adalet arayışı da olunca aslında yası bir anda bir kenara bırakıp insan bir an evvel bu büyük katliamda sorumluluğu olan kişilerin cezalandırılmasını istiyor.”

6970044fa77c1ee03e7adcee.jpg

‘İğneyle kuyu kazıyoruz’

Yangında oğlu Emre Bağcı’yı kaybeden Emrah Bağcı da, tek sorumluların otel yöneticileri, sahipleri ve çalışanları olmadığını, çocukları kampa götürenlerin de ağır sorumluluğu bulunduğunu söyledi. Baba Bağcı “Bir yıldır sorumlular ortaya çıksın diye iğneyle kuyu kazar gibi bu dosyaları araştırıyorum. Başkent Kayak ve Doğa Sporları Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Metin Güneş, 44 kişiyle birlikte bu otele gitti. Bu çocukların sorumluluğu aslında onlardaydı. Beşi çocuk olmak üzere dokuz kişi yaşamını yitirdi. Ama bu insan yangın sırasında ne bir kişiyi arama zahmetinde bulundu ne de başka bir şey yaptı” iddiasında bulundu.

6970044fa77c1ee03e7adcf0.jpg

‘Acımız devam ediyor’

Yangında yaşamını yitiren Ömür Kotan’ın annesi Zeynep Kotan, “Bir yıl geçti ama bizim için geride kalan bir şey yok. Her şey ilk günkü gibi. Aynı duyguların içindeyiz, hatta daha da artarak yaşıyoruz” dedi. Bir yılın adalet mücadelesiyle geçtiğini vurgulayan Kotan, “Görünen o ki önümüzdeki yıl da böyle geçecek. Evet, bazı sanıklar hakkında karar verildi ama hâlâ sanık sandalyesine oturmamış pek çok kişi var. Özellikle bakanlık yetkilileri yargı önüne çıkmadı. Soruşturma dosyalarında ciddi eksiklikler var. Otel personeline ilişkin bekleyen dosyalar var. Bunların hiçbirinde henüz bir kalem bile oynatılmış değil. O yüzden ‘bir şeyler bitti, tamamlandı’ gibi düşünmüyoruz” diye konuştu.

‘O günde kaldık’

Yangında 10 yaşındaki kızı Mina’yı, eski eşi Şenol Akişli’yi ve eşinin annesi Gülçin Akişli’yi kaybeden Mesude Turan ise “Hâlâ o gündeyiz, o günde kaldık. Tatile gittiklerinin ertesi günü bu olay yaşandı. Altı saat cenazelerini teşhis etmek için onlarca cesede baktım. Çok kötü bir süreçti. Herkes sorumluluğunu yerine getirmiş olsaydı bunlar yaşanmayacaktı. Kızım on buçuk yaşındaydı vefat ettiğinde, on birinci yaşına mezarda girdi. Kabullenemiyorum, alışamıyorum” dedi.

6970044ea77c1ee03e7adce9.jpg

‘Hayalleri kül oldu’

Yangında kızını, damadını ve iki torununu kaybeden Ayşe Ekici ise, “Kızım Seden Nurgül’ü, damadım Süleyman’ı ve torunlarım Ela ile Buse’yi bu yangında yitirdim. Benim çocuklarım yangında en son çıkarılanlardı. Çivili tabutlarda bize teslim edildiler. Yaşama sevincimiz olan yavrularımızı bizden kopardılar. Torunlarımın, çocuklarımın geleceğe dair hayalleri vardı. Maalesef bu hayaller de onlarla birlikte kül oldu” ifadelerini kullandı.

5 yıllık gelirini köyde 1,5 senede kazandı! Kurumsal hayatı bıraktı, en fazla 4 saat çalışıyor

Müebbet hapis cezası verildi

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 32 kişi hakkında düzenlenen iddianame, 30 Mayıs 2025’te Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İlk duruşması 7 Temmuz 2025’te başlayan davada, 10 gün boyunca sanık savunmaları alındı, yangında hayatını kaybedenlerin yakınları, yaralananlar ile taraf avukatları beyanda bulundu.

Mahkeme heyeti, 31 Ekim 2025’te açıkladığı kararda, otelin sahibi Halit Ergül’ün de aralarında bulunduğu 11 kişiyi, 34 çocuğa karşı “olası kastla öldürme” suçundan 34’er kez müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca yangında yaşamını yitiren 44 yetişkin yönünden 44’er kez “olası kastla öldürme” suçundan 24 yıl 11’er ay hapis cezası verilen 11 sanık, “olası kastla birden fazla kişiyle nitelikli mala zarar verme” suçundan 3 yıl 12’şer ay hapis cezası aldı.

Davos Grönland kriziyle gerildi!

Ahuzar

Forum Üyesi
Bilgi için teşekkürler.

Webmaster Forumları

Webmaster forumu arayanlar için en doğru adreslerden biri olan sitemiz, geniş içerik yelpazesiyle webmaster dünyasına dair her türlü ihtiyacınıza cevap vermektedir. Xenforo destek hizmetlerimizden faydalanabilir, ücretsiz scriptler ve ücretsiz backlink olanaklarından yararlanabilirsiniz. Sitemiz ayrıca, SEO çalışmaları yapmak isteyenler için en kapsamlı SEO forumları arasında yer almaktadır.

Webmaster Forumu

Sitemizde makale satışı, link değişimi, web site tanıtımı gibi işlemleri güvenle gerçekleştirebilirsiniz. Özellikle tanıtım yazısı ile sitenizin görünürlüğünü artırabilir, geniş kitlelere ulaşabilirsiniz. Ayrıca, sosyal medya uzmanlarına yönelik özel bir sosyal medya forumu ile dijital dünyada fark yaratmak isteyen herkesin buluşma noktasıyız.

Katılım sağlamak ve bilgi paylaşımında bulunmak için türkçe webmaster forumları arasında en iyisi olan platformumuzda siz de yerinizi alın!