• Webmaster forumu olarak, web geliştirme ve dijital pazarlama gibi konularda bilgi paylaşımı yapabileceğiniz webmaster sitesi ve freelancer forumu kategorilerimizle size en iyi deneyimi sunuyoruz! katılım ve kullanım tamamen Ücretsizdir!

Boşanma ofisine dönen muhtarlık: Kadınlar ücretsiz avukat için bu belgeyi istiyor

alcnpktn

Forum Üyesi
68f49551af6c89f5a1faedf7.jpg

Yenişehir ilçesine bağlı Kooperatifler Mahallesi Muhtarı Fatima Kantar, mahallede boşanma başvurularının arttığını, ekonomik sıkıntılar, kadına şiddet ve madde bağımlılığı gibi nedenle boşanmak isteyen kadınların kendisine gelerek boşanma süreciyle ilgili destek istediğini söyledi.

İlginizi Çekebilir

Kantar, muhtarlığa başvuran kadınların büyük kısmının, adli süreçte ücretsiz avukat hakkından yararlanmak için yoksulluk belgesi talep ettiğini ve bunu talep eden kadın sayısının haftada en az 3 olduğunu ifade etti.

Kantar, özellikle çocuklarının geleceği için endişe duyan kadınların aile birliğinin korunması için aile büyükleriyle görüşerek çözüm aradıklarını ve birkaç evliliği kurtardıklarını kaydetti.

68f498b6af6c89f5a1faee17.jpg

‘KADINLARLARIMIZLA KONUŞUP, ONLARI DİNLİYORUM’

Muhtar Fatima Kantar, kadınlarla konuşup onları dinlediğini ve elinden geleni yaptığını belirterek, “Maalesef son yıllarda evliliklerde boşanma oranı giderek artıyor. Mahallemdeki kadınlardan haftada en az 3’ü boşanmak için geliyor. Ekonomik özgürlükleri olmadığından dolayı benden yoksulluk belgesi talep ediyorlar. Bu belgeyle ücretsiz avukat talebinde bulunabiliyorlar. Kadınlarımızla konuşup onları dinliyorum ve yardımcı olmaya çalışıyorum. Ancak yaşanan durumlar gerçekten çok üzücü. Kadına yönelik şiddet artıyor, çocuklar mağdur oluyor. Boşanmaların en büyük nedenleri arasında ekonomik zorluklar, işsizlik, madde bağımlılığı ve toplumsal baskılar yer alıyor. Madde kullanan erkekler hem ailelerine ilgisiz kalıyor hem de şiddete eğilimli hale geliyor. Ailelerin dağılmaması için zaman zaman aile büyükleriyle de görüşüp arabuluculuk yaptım. Hatta bir çift birlikte gelerek benimle konuştu, kahve içtik. Çocuklarının geleceğini düşünerek evliliklerini sürdürmeye karar verdiler. Ancak madde bağımlılığı gerçekten en büyük toplumsal sorunlardan biri haline geldi” diye konuştu. (DHA)

Sıcaklık düşüyor, kuvvetli yağış geliyor! Meteoroloji il il sıraladı, 'sarı kodlu' alarm verdi

68f498c1af6c89f5a1faee19.jpg

Ege'de araştırma yapan Türk gemisinin rotası dikkat çekti! Yunanistan çıkış yolu arıyor

Ahuzar

Forum Üyesi
Bilgi için teşekkürler.

Webmaster Forumları

Webmaster forumu arayanlar için en doğru adreslerden biri olan sitemiz, geniş içerik yelpazesiyle webmaster dünyasına dair her türlü ihtiyacınıza cevap vermektedir. Xenforo destek hizmetlerimizden faydalanabilir, ücretsiz scriptler ve ücretsiz backlink olanaklarından yararlanabilirsiniz. Sitemiz ayrıca, SEO çalışmaları yapmak isteyenler için en kapsamlı SEO forumları arasında yer almaktadır.

Webmaster Forumu

Sitemizde makale satışı, link değişimi, web site tanıtımı gibi işlemleri güvenle gerçekleştirebilirsiniz. Özellikle tanıtım yazısı ile sitenizin görünürlüğünü artırabilir, geniş kitlelere ulaşabilirsiniz. Ayrıca, sosyal medya uzmanlarına yönelik özel bir sosyal medya forumu ile dijital dünyada fark yaratmak isteyen herkesin buluşma noktasıyız.

Katılım sağlamak ve bilgi paylaşımında bulunmak için türkçe webmaster forumları arasında en iyisi olan platformumuzda siz de yerinizi alın!