Webmaster Destek Forumu

Yarınların için bir şey yapmazsan, ölene dek Alarm kurmaya mahkumsun !
İletişim
  • Duyuru; Sizde hemen Üye Olup Sorunuzu Sorabilirsiniz, katılım ve kullanım tamamen Ücretsizdir!

DEVA Partisi’nden dikkat çekici kampanya: Bilmek bir haktır; biz hakkımızı istiyoruz

Na

Forum Üyesi
Katılım
18 Eki 2022
Mesajlar
12,368
Puanları
1
Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi, sosyal medyada “Bilmiyoruz” etiketi ile kampanya başlattı. DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, 6 Şubat depremlerinde kaç şahsın öldüğünün, kaç şahsın göç etmek zorunda kaldığının, kaç kişin işsiz kaldığının hala bilinmediğini vurgulayarak “Biz aldatılan, oyalanan, arkasından gizli saklı işler çevrilen, insan yerine konulmayan bir millet olmayı reddediyoruz. Bilmek bir haktır. Biz, hakkımızı istiyoruz” diye konuştu.

DEVA Partisi, sosyal medyada “bilmiyoruz” etiketiyle kampanya başlattı. Kampanyada depremin ardından yanıtı aranan sorular yer aldı. DEVA Partisi Sözcüsü Şahin’in konuşmasıyla başlayan kampanyanın afişleri sosyal medyada paylaşıldı. Konuya ilişkin Şahin’in konuşması ile hazırlanan reklam filminde şu ifadeler yer aldı:

[H3]”Öğrenciler için ne yapılacak, bilmiyoruz”[/H3]

“Hâlâ bilmiyoruz. Depremin üstünden tam 40 gün geçti ancak bilmemiz gerekenleri hala bilmiyoruz. Mesela, depremde gerçekte kaç kişi öldü, bilmiyoruz. Kaç kişi başka şehirlere göç etmek zorunda kaldı, bilmiyoruz. Deprem bölgesinde kaç kişi işsiz kaldı, bilmiyoruz. Depremde ekmek teknesi yıkılan esnafımız için ne yapılıyor, bilmiyoruz. Kampanyalarda toplanan paralar nerede kullanılacak, bilmiyoruz. Deprem bölgesindeki öğretmen ve öğrenciler için ne yapılacak, bilmiyoruz. Enkazlar kaldırılırken bu işin çevreye etkileri gözetiliyor mu, bilmiyoruz.

[H3]”Faturasını halkımız olarak hep birlikte ödüyoruz”[/H3]

Bu sorulara cevap alamıyoruz ancak liyakatli kadroların işbaşında olmadığını açıkça görüyoruz. Bu sorulara cevap alamıyoruz ancak iş bilmezlerin acizliğinin faturasını halkımız olarak hep birlikte ödüyoruz. Bu sorulara cevap alamıyoruz çünkü halkından saklanan iş bilmezleri fildişi kulelerinden çıkaramıyoruz.

[H3]”İnsan yerine konulmayan bir millet olmayı reddediyoruz”[/H3]

Eğer ortada bir başarı hikâyesi olsaydı, bu soruların göğüs kabartıcı yanıtları olsaydı, hiç saklarlar mıydı? Dağlara taşlara, yollara metrolara bu soruların yanıtlarını yazmazlar mıydı? Sorularımıza şıp diye cevap vermezler miydi? Şimdi cevap veremiyorlar. Ülkeyi yönetemedikleri için algıları yönetmeye çalışıyorlar. Ancak biz bu sis perdesini aralamakta kararlıyız. Halkımıza gerçekleri ulaştırmakta kararlıyız. Çünkü biz aldatılan, oyalanan, arkasından gizli saklı işler çevrilen, insan yerine konulmayan bir millet olmayı reddediyoruz. Bilmek bir haktır. Biz, hakkımızı istiyoruz.” (ANKA)

Kaynak: T24

 
Üst