• Webmaster forumu olarak, web geliştirme ve dijital pazarlama gibi konularda bilgi paylaşımı yapabileceğiniz webmaster sitesi ve freelancer forumu kategorilerimizle size en iyi deneyimi sunuyoruz! katılım ve kullanım tamamen Ücretsizdir!

Dünyanın ilk elektrikli uçan arabasının üretimine başlandı

Bay72

Forum Üyesi
693a87d7e1251585a934d2ce.jpg

Şirketin tamamen elektrikli Model A isimli aracı, karayolunda 354 km, havada ise 177 km uçuş menziline sahip. Yaklaşık on yıllık Ar-Ge sürecinin ardından 2022’de tanıtılan otomobil, 2023’te Federal Havacılık İdaresi’nden (FAA) uçuşa elverişlilik sertifikası alarak büyük bir eşiği aşmıştı.

Arkasında Tesla ve Bitcoin’in erken yatırımcılarından Tim Draper’ın desteği bulunan Alef, 2016’daki ilk prototipinden 2018’deki tam boy test uçuşlarına uzanan yolculuğunu istikrarlı biçimde sürdürdü. CEO Jim Dukhovny, yaptığı açıklamada “Üretimin tam zamanında başladığını duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. İnsanların beklediğini biliyoruz; sonunda süreci resmen başlatabildik” dedi.

Bu yılın şubat ayında yayınlanan görüntüler, Model A’nin kentsel bir ortamda başarılı uçuş testleri gerçekleştirdiğini göstererek beklentiyi daha da artırmıştı. San Mateo merkezli şirket, hem karayolunda kullanılabilen hem de dikey kalkış yapabilen bu araç için şimdiden 3.500 ön sipariş aldığını ve toplam sipariş değerinin 1 milyar dolara ulaştığını açıkladı.

Hem havada hem karada gidebiliyor

Alef Aeronautics’in üretime aldığı ilk model, Model A Ultralight adını taşıyor. Tamamen el işçiliği ve endüstriyel üretimi buluşturan bir süreçle hazırlanacak araçlar, şirketin Silikon Vadisi’ndeki tesisinde birkaç aylık üretim döngüsünden geçiyor. Her bir araç, hem parçaların tek tek test edildiği hem de uçuş performansının kapsamlı şekilde değerlendirildiği detaylı bir üretim prosedürüne tabi tutuluyor. Amaç, kitlesel üretime geçmeden önce süreci mükemmelleştirmek.

İlk üretim araçları, gerçek kullanım verisi elde etmek amacıyla seçilmiş bir grup erken müşteriye teslim edilecek. Bu aşamadan elde edilen geri bildirimler, hem üretim hattının geliştirilmesi hem de mevcut yoğun sipariş listesinin karşılanması için kritik öneme sahip olacak.

Gençlerin üçte biri her gün yapay zeka ile sohbet ediyor

Alef’in uzun vadeli vizyonu ise daha erişilebilir modeller üretmek. Şirket, 2035 için planlanan dört kişilik Model Z ile 321 km uçuş ve 643 km sürüş menzili vadederken fiyatı 35 bin dolara indirmeyi hedefliyor. Model Z’nin o döneme kadar otonom uçuş kabiliyetine sahip olması da planlanıyor.

Ahuzar

Forum Üyesi
Bilgi için teşekkürler.

Webmaster Forumları

Webmaster forumu arayanlar için en doğru adreslerden biri olan sitemiz, geniş içerik yelpazesiyle webmaster dünyasına dair her türlü ihtiyacınıza cevap vermektedir. Xenforo destek hizmetlerimizden faydalanabilir, ücretsiz scriptler ve ücretsiz backlink olanaklarından yararlanabilirsiniz. Sitemiz ayrıca, SEO çalışmaları yapmak isteyenler için en kapsamlı SEO forumları arasında yer almaktadır.

Webmaster Forumu

Sitemizde makale satışı, link değişimi, web site tanıtımı gibi işlemleri güvenle gerçekleştirebilirsiniz. Özellikle tanıtım yazısı ile sitenizin görünürlüğünü artırabilir, geniş kitlelere ulaşabilirsiniz. Ayrıca, sosyal medya uzmanlarına yönelik özel bir sosyal medya forumu ile dijital dünyada fark yaratmak isteyen herkesin buluşma noktasıyız.

Katılım sağlamak ve bilgi paylaşımında bulunmak için türkçe webmaster forumları arasında en iyisi olan platformumuzda siz de yerinizi alın!