• Webmaster forumu olarak, web geliştirme ve dijital pazarlama gibi konularda bilgi paylaşımı yapabileceğiniz webmaster sitesi ve freelancer forumu kategorilerimizle size en iyi deneyimi sunuyoruz! katılım ve kullanım tamamen Ücretsizdir!

FBI siber saldırıları simüle etmek için kasaba inşa etti

Bay72

Forum Üyesi
6a2e4100a657aa4a44e532e3.jpg

FBI'ın bir milyondan fazla şikayete dayanan 2025 İnternet Suçları Raporu, ABD'de siber suçlara bağlı kayıpların rekor bir seviye olan 20.9 milyar dolar seviyesine ulaştığını gösteriyor. Bu rakam bir önceki yıla göre yüzde 26'lık bir artışa denk gelirken raporda fidye yazılımlarının kritik altyapı için en büyük tehdit olarak gösteriliyor. Bu bağlamda bir adım atan FBI,Alabama'daki Huntsville kampüsündeeğitim vermek amacıyla 22 bin metrekarelik bir kasaba inşa etti.

Sınıf ortamının ötesinde güvenli bir ortamda, en yeni tüketici ve kurumsal teknolojilerden bazılarıyla uygulamalı olarak eğitim vermek amaçlanırken söz konusu yeni teknolojilerin çoğu kötü niyetli bilgisayar korsanları tarafından sıklıkla hedef alındığına dikkat çekilmekte.

Gerçek bir ABD kasabasını taklit etmek üzere tasarlanan ve "Kinetic Cyber Range" olarak adlandırılan FBI'ın özel olarak inşa ettiği küçük kasabada tam donanımlı dayalı döşeli evler, bir otel, bir benzin istasyonu ve market, bir adliye, bir hastane ve bir elektrik dağıtım şirketi bulunuyor. Aktarılana göre bir süredir faaliyet gösteren tesis açıldığından beri FBI personeli ve diğer federal ve yerel kurumlardan ortaklar da dahil olmak üzere 1400'den fazla öğrenciye eğitim verdi.

Kasabanın her bölümü, gerçek bir topluluk veya işletmede olduğu gibi davranan işlevsel cihazlar ve sistemlerle donatılmış ve bu sayede simüle edilen saldırıların tesis dışına sızması engelleniyor.

BASKI ALTINDA ALINAN KARARLAR DA SİMÜLE EDİLİYOR

Eğitim alanı ayrıca, bazıları Windows, bazıları Linux işletim sistemiyle çalışan 200'den fazla fiziksel sunucuya sahip bir veri merkezini de içeriyor ki bu da araştırmacıların bir güvenlik ihlaline müdahale ederken veya arama emri uygularken karşılaşmaları muhtemel kurumsal ortamları yansıtıyor.Bu replika kasaba, FBI'ın fidye yazılımı saldırılarını ve bunların gerçek dünyadaki sonuçlarını simüle etmesine de olanak tanıyor. Bu sonuçlar arasında, hastane sistemlerinin devre dışı kalması gibi insanlara zarar verebilecek olaylara müdahale ederken araştırmacıların vermek zorunda kaldığı yüksek baskı altındaki kararlar da yer alıyor.

"Kinetic Cyber Range", ABD'li araştırmacılara dijital adli tıp konusunda eğitim vermeye de yardımcı oluyor. Polis, bu yöntemi kullanarak şifrelenmiş modern cihazların siber güvenlik savunmalarını kırıp, genellikle suç soruşturması oluşturmak amacıyla cihazlardan veri çıkarıyor. Bu amaçla kullanılan araçlar tartışmalı çünkü Apple veya Google gibi cihaz üreticilerine asla açıklanmayan güvenlik açıklarından yararlanarak, bu şirketlerin kullanıcıları için geliştirdiği korumaları etkisiz hale getiriyorlar.

Ord. Prof. Cahit Arf'in sesi yapay zekâyla yeniden hayat buldu

Ahuzar

Forum Üyesi
Bilgi için teşekkürler.

Webmaster Forumları

Webmaster forumu arayanlar için en doğru adreslerden biri olan sitemiz, geniş içerik yelpazesiyle webmaster dünyasına dair her türlü ihtiyacınıza cevap vermektedir. Xenforo destek hizmetlerimizden faydalanabilir, ücretsiz scriptler ve ücretsiz backlink olanaklarından yararlanabilirsiniz. Sitemiz ayrıca, SEO çalışmaları yapmak isteyenler için en kapsamlı SEO forumları arasında yer almaktadır.

Webmaster Forumu

Sitemizde makale satışı, link değişimi, web site tanıtımı gibi işlemleri güvenle gerçekleştirebilirsiniz. Özellikle tanıtım yazısı ile sitenizin görünürlüğünü artırabilir, geniş kitlelere ulaşabilirsiniz. Ayrıca, sosyal medya uzmanlarına yönelik özel bir sosyal medya forumu ile dijital dünyada fark yaratmak isteyen herkesin buluşma noktasıyız.

Katılım sağlamak ve bilgi paylaşımında bulunmak için türkçe webmaster forumları arasında en iyisi olan platformumuzda siz de yerinizi alın!