• Webmaster forumu olarak, web geliştirme ve dijital pazarlama gibi konularda bilgi paylaşımı yapabileceğiniz webmaster sitesi ve freelancer forumu kategorilerimizle size en iyi deneyimi sunuyoruz! katılım ve kullanım tamamen Ücretsizdir!

Fransa'da liselerdeki cep telefonu yasağı yeni eğitim döneminde başlıyor

Bay72

Forum Üyesi
6a0493b1c439f899a3856cfc.jpg

HABER MERKEZİ - 15 yaş altına sosyal medya yasağının gündemde olduğu Fransa'da, çocukların cep telefonu kullanımıyla ilgili önemli bir karar alındı ve liselerde cep telefonu kullanımı büyük oranda yasaklandı.

Hükümet sözcüsü Maud Bregeon,cep telefonu yasağının Anayasa Konseyi tarafından onaylandığını belirterek, Macron'un düzenlemenin anayasaya aykırı bulunan bölümleri çıkarılmış haliyle yürürlüğe girmesine karar verdiğini söyledi. Böylece liselerde cep telefonu kullanımının yeni eğitim yılından itibaren yasal bir çerçeve içerisinde sınırlandırılması bekleniyor.

LİSELERDE CEP TELEFONU KULLANIMINA SINIRLAMA GETİRİLDİ

Yeni düzenleme, Fransa genelindeki liselerde öğrencilerin cep telefonu kullanımını kapsayacak. Ancak eğitim amacıyla telefon kullanımının gerekli olduğu durumlarda istisnalar uygulanabilecek. Ayrıca bazı idari ihtiyaçlar veya liselerde özel eğitim programlarına katılan öğrenciler için de farklı kurallar getirilebilecek.

Bu kapsamda, Fransa'nın seçkin yükseköğretim kurumlarına giriş sınavlarına hazırlanan öğrencilerin katıldığı hazırlık sınıfları gibi özel eğitim programlarında cep telefonu yasağından muafiyet uygulanması mümkün olacak.

Öte yandan yeni eğitim döneminde yürürlüğe girecek düzenleme, 15 yaşından küçük çocukların sosyal medya kullanımına ilişkin yasağı içermeyecek. Söz konusu düzenleme, bu ayın başında Fransa Anayasa Konseyi tarafından iptal edilmişti.

Yeni Zelanda, 16 yaş altındaki çocuklar için sosyal medyayı yasaklıyor

Başbakan Sébastien Lecornu ise sosyal medya yasağını yeniden düzenlemeyi planladıklarını açıklamıştı. Yeni taslakta Anayasa Konseyi'nin kararında yer alan değerlendirmelerin dikkate alınması bekleniyor.

Fransa'nın liselerde cep telefonu kullanımını sınırlandırma kararı, öğrencilerin dikkatini derslere yöneltmek ve okul ortamında telefon kullanımından kaynaklanan sorunları azaltmak amacıyla atılan adımlardan biri olarak değerlendiriliyor.

Ahuzar

Forum Üyesi
Bilgi için teşekkürler.

Webmaster Forumları

Webmaster forumu arayanlar için en doğru adreslerden biri olan sitemiz, geniş içerik yelpazesiyle webmaster dünyasına dair her türlü ihtiyacınıza cevap vermektedir. Xenforo destek hizmetlerimizden faydalanabilir, ücretsiz scriptler ve ücretsiz backlink olanaklarından yararlanabilirsiniz. Sitemiz ayrıca, SEO çalışmaları yapmak isteyenler için en kapsamlı SEO forumları arasında yer almaktadır.

Webmaster Forumu

Sitemizde makale satışı, link değişimi, web site tanıtımı gibi işlemleri güvenle gerçekleştirebilirsiniz. Özellikle tanıtım yazısı ile sitenizin görünürlüğünü artırabilir, geniş kitlelere ulaşabilirsiniz. Ayrıca, sosyal medya uzmanlarına yönelik özel bir sosyal medya forumu ile dijital dünyada fark yaratmak isteyen herkesin buluşma noktasıyız.

Katılım sağlamak ve bilgi paylaşımında bulunmak için türkçe webmaster forumları arasında en iyisi olan platformumuzda siz de yerinizi alın!