Webmaster Destek Forumu

Yarınların için bir şey yapmazsan, ölene dek Alarm kurmaya mahkumsun !
İletişim
  • Duyuru; Sizde hemen Üye Olup Sorunuzu Sorabilirsiniz, katılım ve kullanım tamamen Ücretsizdir!

İşte Instagram'ın Logo Hikayesi

Derek Sma

Forum Üyesi
Katılım
18 Eki 2022
Mesajlar
31
Puanları
0
İşte Instagram'ın Logo Hikayesi


Oluşturulduğu ilk günden itibaren Instagram aynı ikonu kullanırken geçtiğimiz günlerde alınan radikal bir karar ile birlikte artık yeni bir logo kullanılmaya başlandı. Konuyla ilgili öğrenilen son bilgilerde Instagramın 9 aydan beri yeni logo üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü ortaya çıktı.

9 aydan beri sadece küçük bir logo için çalışmalarını sürdüren Instagram'ın bu konuda çok ciddi bir çalışma yürüttüğü ve ortaya iyi bir ürün çıkardığı belirtilirken konu ile ilgili ilginç bir hikaye videosu da hazırlandı.

Instagram için oluşturulan ilk logodan günümüze kadar yaşanan evrelerin anlatıldığı videoda oldukça ilginç anlar sahnelenmiş durumda. Konuyla ilgili yapılan açıklamalarda Instagram'ın ilk logosunun sadece 45 dakika içerisinde tamamlandığı ve kullanıma alındığı belirtilirken sonraki logonun üzerinde 9 ay gibi oldukça uzun bir süre çalışılması Instagram'ın rekabet ortamında ne kadar ciddi bir şekilde çalıştığını gösteriyor.

Instagram'ın yeni logo ve ikon belirleme noktasında yüzlerce alternatif üzerinden çalışma yürüttüğünü ve tekrar tekrar logolar üzerinden geçildiği belirtilirken 9 aylık süre oldukça zorlu geçmiş durumda. Tasarımı yapan kişinin Cole Rise olduğu belirtilirken fotoğrafçı ve tasarımcı olan sanatkar iyi bir çalışma ortaya çıkarmış durumda.

İşte ilginç hikayesi ile Instagram ın logo macerası
 
Üst