Webmaster Destek Forumu

Yarınların için bir şey yapmazsan, ölene dek Alarm kurmaya mahkumsun !
İletişim
  • Duyuru; Sizde hemen Üye Olup Sorunuzu Sorabilirsiniz, katılım ve kullanım tamamen Ücretsizdir!

Maç sonucu: Beşiktaş 3-1 İstanbulspor

AsiKaR

Forum Üyesi
Katılım
18 Eki 2022
Mesajlar
2,238
Puanları
1
Yaş
33
Konum
istanbul
Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında İstanbulspor’u konuk eden Beşiktaş, müsabakayı 3-1 kazandı. Siyah-beyazlılarda golleri Cenk Tosun (42’), Aboubakar (56’) ve Redmond (90+4) kaydetti. İstanbulspor’un tek golü ise Lokilo’dan (70’) geldi.

Beşiktaş’ta tecrübeli futbolcu Rachid Ghezzal, yaklaşık 5 ay sonra siyah-beyazlı formayla ilk 11’de sahaya çıktı.

Son olarak ligin 10. haftasında Trabzonspor ile 16 Ekim 2022’de oynanan karşılaşmaya 11’de başlayan 30 yaşındaki futbolcu, daha sonra yaşadığı sakatlık sebebiyle uzun süre forma giyemedi.

Ghezzal, Demir Grup Sivasspor ile oynanan 23. hafta mücadelesinin son dakikasında oyuna dahil olurken, Fraport TAV Antalyaspor maçı öncesinde bir başka sakatlık daha yaşayarak tekrar takımdan ayrı kaldı.

Antalyaspor ile oynanan erteleme maçı öncesinde 11 kişilik kadroya dahil edilen Ghezzal, ısınma sırasında yaşadığı sakatlıkla sebebiyle son anda kadrodan çıkarıldı. Siyah-beyazlı oyuncu, MKE Ankaragücü ve Medipol Başakşehir karşılaşmalarında da sakatlığı sebebiyle forma giyemedi.

Ghezzal, Trabzonspor maçının ardından İstanbulspor müsabakasıyla 153 gün sonra yeniden siyah-beyazlı formayla taraftarlarının önüne çıktı.

[H3]Güneş’ten tek değişiklik[/H3]

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, ligde oynanan son Medipol Başakşehir maçının kadrosunda tek değişiklik yaptı.

Güneş, sakatlığı sona eren Ghezzal’i oyuna sürerken, bir önceki hafta forma giyen Nathan Redmond’u yedek soyundurdu.

Kaleyi Mert Günok’a teslim eden Güneş, savunmada Onur Bulut, Tayyip Talya Sanuç, Omar Colley ve Arthur Masuaku’ya görev verdi. Orta alanın merkezinde Salih Uçan, Amir Hadziahmetovic ve Gedson Fernandes’e forma veren Güneş, hücum hattını ise Rachid Ghezzal, Cenk Tosun ve Vincent Aboubakar’dan oluşturdu.

[H3]Çanakkale Zaferi unutulmadı[/H3]

Beşiktaş, 18Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. unutmadı.

Karşılaşma öncesinde skorborddan Çanakkale Zaferi ile ilişkin video paylaşılırken, futbolcuların yer aldığı bir başka video ile depremzedeler ile ilişkin yardım çağrısında bulunuldu.

Ayrıca, kapalı tribün olarak adlandırılan bölgeyi tamamen kaplayacak şekilde ”Kahramanlık ruhumuzda var. Çanakkale Zaferi’nin 108. yılında tüm kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz.” yazılı bir pankart açıldı.

[H3]Şampiyon güreşçilere çiçek[/H3]

Beşiktaşlı güreşçiler Nesrin Baş ve Ebru Dağbaşı’na 23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası’nda elde ettikleri başarı sebebiyle karşılaşma öncesinde çiçek verildi.

Organizasyonda şampiyon olan Nesrin Baş ve turnuvayı bronz madalya ile tamamlayan Ebru Dağbaşı’na çiçeklerini genel sekreter Mehtap Mutluşan Ferah ile yönetici Seyit Ateş verdi.

İki güreşçi daha sonra taraftarların alkışları eşliğinde stat turu attı.

Stat: Vodafone Park

Hakemler: Ali Şansalan, Cevdet Kömürcüoğlu, Murat Altan

Beşiktaş: Mert Günok, Onur Bulut, Tayyip Talha Sanuç (Dk. 83 Saiss), Omar Colley, Masuaku (Dk. 90+5 Muleka), Salih Uçan (Dk. 63 Maxim), Hadziahmetovic, Ghezzal (Dk. 63 Redmond), Gedson Fernandes, Cenk Tosun (Dk. 83 Tayfur Bingöl), Aboubakar

İstanbulspor: Jensen, Duhaney, Mehmet Yeşil (Dk. 69 Mehremic), Simon Deli, Tuncer Duhan Aksu, Lokilo (Dk. 84 Onur Ergün), Muammer Sarıkaya (Dk. 84 Topalli), Ba, Ethemi, Loshaj (Dk. 64 Kerem Şen), Eze (Dk. 64 Emir Kaan Gültekin)

Goller: Dk. 42 Cenk Tosun, Dk. 56 Aboubakar, Dk. 90+3 Redmond (Beşiktaş), Dk. 70 Lokilo (İstanbulspor)

Sarı kartlar: Dk. 45+2 Tuncer Duhan Aksu, Dk. 76 Duhaney (İstanbulspor)

[H3]Maçtan önemli anlar[/H3]

22. dakikada maçtaki ilk tehlikeli atak Beşiktaş’tan geldi. Ghezzal’ın sağdan kullandığı korner atışında savunmanın uzaklaştırmak istediği meşin yuvarlağa ceza yayı üzerindeki Masuaku çok sert vurdu ama top az farkla yandan auta çıktı.

42. dakikada Beşiktaş öne geçti. Sağ taraftan kazanılan korner atışında topun başına geçen Rachid Ghezzal, bu kez kale sahasının içine ortaladı. Savunmanın arasında iyi yükselen Cenk Tosun, kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0

Karşılaşmanın ilk yarısı siyah-beyazlı ekibin 1-0’lık üstünlüğüyle tamamlandı.

50. dakikada İstanbulspor gole yaklaştı. Beşiktaş savunmasında Masuaku’nun kafayla uzaklaştırmak istediği topa ceza sahası dışından Loshaj çok sert vurdu. Kaleci Mert’in de müdahale ettiği meşin yuvarlak direğe çarparak oyun alanına geri döndü.

56. dakikada Beşiktaş farkı 2’ye çıkardı. İstanbulspor’un kullandığı taç atışında Cenk Tosun meşin yuvarlağı kapıp bekletmeden Aboubakar’a aktardı. Bu futbolcu ceza sahasına girmeden plase bir vuruşla topu filelere göndermeyi başardı: 2-0

70. dakikada İstanbulspor farkı 1’e indirdi. Mert Günok’un pasında araya giren Lokilo, sağdan ceza sahasına hareketlenen Ethemi’yi gördü. Bu futbolcu bekletmeden penaltı noktasına çıkardı. Savunmanın arkasına sarkan Lokilo sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 2-1

73. dakikada İstanbulspor bir kez daha gole yaklaştı. Colley’nin kafayla uzaklaştırmak istediği top Emir Kaan Gültekin’de kaldı. Bu futbolcu ceza sahasına girer girmez aşırtma bir vuruş denedi ama kaleci Mert Günok bu pozisyonda gole müsaade vermedi.

75. dakikada sol kanatta topla buluşan Emir Kaan Gültekin’in savunmanın arkasına gönderdiği ortada ceza sahası içine hareketlenen Ethemi, rakibinden sıyrıldı. Bu futbolcunun şut atacağı sırada Mert Günok kalesini terk ederken, Ethemi ve Colley yerde kaldı. Boşta kalan meşin yuvarlak kaleye yönelirken, Colley yerden kalkarak topun çizgiyi geçmesine engel oldu.

89. dakikada bu kez Beşiktaş direğe takıldı. Sağ kanatta topla buluşan Redmond, rakibinden sıyrılıp son çizgiye inerken ön direğe ortaladı. Bu noktaya hareketlenen Maxim’in kafa vuruşunda, direğe çarpan top oyun alanına geri döndü.

90+3. dakikada Beşiktaş bir kez daha farkı 2’ye yükseltti. Hadziahmetovic’in pasında orta sahada topu alan Redmond, 3 rakibinden sıyrılıp ceza yayı önüne kadar geldi. Bu futbolcunun sol ayakla yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak köşeden filelere gitti: 3-1

Mücadele Beşiktaş’ın 3-1’lik üstünlüğüyle tamamlandı.





Kaynak: T24
 
Üst