Webmaster Destek Forumu

Yarınların için bir şey yapmazsan, ölene dek Alarm kurmaya mahkumsun !
İletişim
  • Webmaster forumu olarak, web geliştirme ve dijital pazarlama gibi konularda bilgi paylaşımı yapabileceğiniz webmaster sitesi ve freelancer forumu kategorilerimizle size en iyi deneyimi sunuyoruz! katılım ve kullanım tamamen Ücretsizdir!

PrestaShop Cms Sistemi Resimli Kurulum

EnteL

Forum Üyesi
Katılım
18 Eki 2022
Mesajlar
100
Puanları
0
PrestaShop Nedir, Kurulumu Nasıl Yapılır?

prestashop.jpg

Açık kaynak kodlu olarak yayınlanan PHP tabanlı ücretsiz bir e-ticaret yazılımıdır. E-ticaret Alanında en çok tercih edilen yazılımlardan birisidir.

PrestaShop’un çok tercih edilmesinin sebebi, kurulumunun hızlı ve kolay olması, tek bir sistem içerisinde ihtiyacınız olan şeyleri barındırması diyebiliriz.

Bir diğer önemli sebebi de Yazılım bilgisi çok fazla olmasa da PrestaShop sistemini yönetebilmenizdir. İnternet ile aranız iyiyse ve araştırmayı seviyorsanız, bir yazılımcıya ihtiyaç duymadan kısa bir süre içerisinde kendi profesyonel görünümlü e-ticaret sitenizi yönetebilir hale gelebilirsiniz.

PrestaShop’ta yönetim paneli kullanımı kolay modüler bir yapıya sahiptir. Basit bir şekilde panel üzerinden ürünleri ve siparişleri yönetebilirsiniz. Bunun yanında sanal pos modüllerini ücretsiz bir şekilde kullanabilirsiniz.

PrestaShop Nasıl Kurulur?

Adım 1 :
Dosyaları İndirme

Kurulum için öncelikle yapılaması gereken işlem PrestaShop’un en güncel sürümünü indirmek olmalıdır.

presta1.png


Adım 2 : Veritabanı Oluşturma

Veritabanı oluşturmak için öncelikle cPanel’e giriş yapıyoruz.

presta2.png

Giriş yaptıktan sonra MySQL® Veritabanları sayfasını açıyoruz.

presta3.png

Bu sayfaya giriş yaptıktan sonra yeni veritabanı ismini belirleyip ” Veritabanı Oluştur” butonuna tıklıyoruz.

presta4.png


Veritabanı oluşturulduktan sonra kullanıcı adı ve şifre belirledikten sonra ” Kullanıcı Oluştur” a tıklıyoruz.

presta5.png


Daha sonra oluşturmuş olduğumuz veritabanına kullanıcıyı tanımlamak için ilgili seçimleri yaptıktan sonra “Ekle” seçeneği ile devam ediyoruz.

presta6.png


Veritabanı kullanıcı ekleme işleminden sonra karşımıza gelen Kullanıcı Ayrıcalıklarını Yönet bölümünden “Tüm Ayrıcalıklar” ın yanındaki kutucuğu işaretleyip “Değişiklikleri Uygula” diyoruz.

presta7.png


Adım 3 : Dosya Aktarımı

Prestashop’u indirdikten sonra klasörün içerisinde prestashop.zip dosyasını göreceksiniz. Bu dosyayı Hosting alanınız içerisine aktarmanız gerekmektedir. Aktarım yapmanın farklı yöntemleri vardır.

-----------------------------------------------------------------------------

Dilerseniz FTP programını kullanarak da aktarım yapabilirsiniz.

cPanel > Dosya Yöneticisi > Sitenizin Dizini içerisine girdiğinizde Yükle seçeneği ile bilgisayarınıza kurmuş olduğunuz prestashop.zip dosyasını seçerek yükleme işlemini başlatabilirsiniz. Yükleme işlemi bittiğinde, .zip uzantılı dosyanın üzerine sağ tık yapıp Exract butonunu tıkladığınızda sistem dosyaları ana dizin içerisine çıkartacaktır. Aktarım işlemi bu şekilde sonuçlanmış oldu.

presta8.png

Adım 4 : Dil Seçimi

Dosya aktarımı tamamlandıktan sonra Alan Adınızın DNS kayıtlarında da bir problem yok ise tarayıcı üzerinden sitenizi açtığınızda bu arayüz ile karşılaşacaksınız. Burada paneli hangi dil ile kullanmak istiyorsanız seçim yapıp devam etmeniz gerekmektedir.

presta9.png

Adım 4.2 : Mağaza Bilgileri

Bir önceki adımda sistem uygunluğunuzu kontrol edecek sonrasında Mağaza bilgileri giriş yapacağınız sayfa ile karşılaşacaksınız. Bilgileri doldurduğunuzda Sonraki seçeneği ile devam edelim.

presta10.png


Adım 4.3 : Sistem Yapılandırması

Bu kısımda ilk aşamalarda cPanel üzerinden oluşturduğumuz veritabanının bilgilerini girmeniz gerekmektedir. Database server kısmında localhost yazabilirsiniz. Problem olması durumunda veritabanı sunucunuzun IP adresini yazmanız gerekebilir.

presta11.png

Adım 4.4: Mağaza Kurulumu

Bu kısımda sistem kısa bir süre içinde ayarlamalarını yapacaktır. Bu aşamada kesinti olması durumunda işlemi tekrar başlatmanız gerekmektedir.

presta12.png


Adım 4.5 : Kurulumun tamamlanması

Veritabanı bilgilerinizi giriş yapıp devam ettiğinizde karşınıza bir yükleme ekranı gelecek. Kısa bir süre içerisinde kurulum bittiğinde Yükleme işleminin tamamlandığı ile ilgili bir bildirim göreceksiniz. Burada dikkat edilmesi gereken bir işlem bulunmaktadır.

CPanel üzerinden bağlandığınızda site dosyalarınızın içerisinde install adında bir klasör göreceksiniz. Bu klasörü silmeniz gerekmektedir. Silinemediği taktirde yönetim paneli hata verecektir.

presta13.png

Silme işlemini de tamamladıktan sonra sonra karşınıza bir panel açılacak bu panel içerisinden admin paneline giriş için kullanacağınız linki göreceksiniz.

presta14.png

Adım 5 : Giriş Sayfası

Bu link ile giriş yaptığınızda Mağaza bilgileri aşamasında belirlediğiniz kullanıcı bilgilerini kullanarak panele erişim sağlayabilirsiniz.

presta16.png


Adım 5.1 : Yönetim Paneli

Giriş bilgilerinizi kullanarak oturumu açtığınızda Prestashop Yönetim Paneli ile karşılaşmış olacaksınız. Burada düzenleme işlemlerini yaptıktan sonra Mağazamı Görüntüle seçeneği ile sitenizin yayındaki halini görebilirsiniz.

presta17-1536x614.png

Kurulum artık tamamlandı. Sitenizi açtığınızda standart bir tema ile karşılaşacaksınız. Bu aşamadan sonra dilediğiniz düzenlemeleri yaparak sitenizi değiştirebilirsiniz.

Alıntı:
natro
 

Webmaster Forumları

Webmaster forumu arayanlar için en doğru adreslerden biri olan sitemiz, geniş içerik yelpazesiyle webmaster dünyasına dair her türlü ihtiyacınıza cevap vermektedir. Xenforo destek hizmetlerimizden faydalanabilir, ücretsiz scriptler ve ücretsiz backlink olanaklarından yararlanabilirsiniz. Sitemiz ayrıca, SEO çalışmaları yapmak isteyenler için en kapsamlı SEO forumları arasında yer almaktadır.

Webmaster Forumu

Sitemizde makale satışı, link değişimi, web site tanıtımı gibi işlemleri güvenle gerçekleştirebilirsiniz. Özellikle tanıtım yazısı ile sitenizin görünürlüğünü artırabilir, geniş kitlelere ulaşabilirsiniz. Ayrıca, sosyal medya uzmanlarına yönelik özel bir sosyal medya forumu ile dijital dünyada fark yaratmak isteyen herkesin buluşma noktasıyız.

Katılım sağlamak ve bilgi paylaşımında bulunmak için türkçe webmaster forumları arasında en iyisi olan platformumuzda siz de yerinizi alın!

Üst