• Webmaster forumu olarak, web geliştirme ve dijital pazarlama gibi konularda bilgi paylaşımı yapabileceğiniz webmaster sitesi ve freelancer forumu kategorilerimizle size en iyi deneyimi sunuyoruz! katılım ve kullanım tamamen Ücretsizdir!

Sony, Avrupa'daki disk fabrikasını dönüştürmek için 34 milyon dolar harcadı

Bay72

Forum Üyesi
5e00c523adcdeb0c1c4f434a.jpg

HABER MERKEZİ - Sony, geçtiğimiz günlerde oyun severlerin tepki verdiği bir resmi bir duyuru yapmış ve 2028'den itibaren oyun diski üretimini sonlandıracağını, sadece dijital satış yapacağını açıklamıştı. Sony'nin fiziksel oyun medyasından dijital dağıtıma geçiş planları duyurunun ardından hız kazandı.

Avusturya'nın Salzburg eyaletindeki Thalgau kasabasında bulunan PlayStation disk üretim tesisi, optik mikrolens üretim merkezine dönüştürülüyor. Şirketin bu dönüşüm kapsamında şimdiye kadar yaklaşık 30 milyon euro (yaklaşık 34 milyon dolar) yatırım yaptığı bildirildi.

SONY, DİSK ÜRETİM FABRİKASINI DÖNÜŞTÜRÜYOR

Tesisi işleten Sony Digital Audio Disc Corporation (DADC) yönetimi, dönüşüm çalışmalarının aslında uzun süredir devam ettiğini belirtti. Ancak fabrikanın çalışanları bu plan hakkında ilk kez 1 Temmuz'da bilgilendirildi. Aynı tarihte Sony'nin, Ocak 2028 itibarıyla PlayStation tarafında dijital dağıtıma tamamen odaklanacağını duyurması da dikkat çekti.

Yeni üretim hattında geliştirilecek optik mikrolensler, ışığı yönlendirme ve kontrol etme görevini üstlenen gelişmiş bileşenler arasında yer alıyor. Bu teknolojiler başta kamera sensörleri olmak üzere artırılmış ve sanal gerçeklik (AR/VR) cihazları, fiber optik iletişim sistemleri ve çeşitli tıbbi ekipmanlarda kullanılıyor.

Thalgau tesisi bugün günlük yaklaşık 600 bin optik disk üretiyor. Bu üretimin yaklaşık yarısını PlayStation oyun diskleri oluşturuyor. Sony DADC CEO'su Dietmar Tanzer, 2028 yılına gelindiğinde disk üretiminin fabrikanın mevcut kapasitesinin yalnızca yüzde 10'una kadar gerilemesini beklediklerini ifade etti. Bu da fiziksel oyun medyasına olan talebin önümüzdeki yıllarda ciddi şekilde azalacağına işaret ediyor.

Söz konusu tesis yalnızca Sony'nin disk üreten fabrikalarından biri değil, aynı zamanda Sony DADC'nin de merkezi konumunda bulunuyor. Şirket daha önce ABD'nin Indiana eyaletindeki Terre Haute tesisinde 1983 ile 2022 yılları arasında toplam 23 milyar optik disk üretmişti. Fabrikanın kapanmasının ardından ise bugüne kadar farklı tesislerde 3.4 milyar disk daha üretildiği belirtiliyor.

Sony, 2028'den itibaren fiziksel oyun üretmeyi bırakacağını duyurdu

Öte yandan Sony, dönüşüm sürecinde mevcut çalışanlarını korumayı planlıyor. Thalgau tesisinde görev yapan yaklaşık 300 personelin işten çıkarılmayacağı, bunun yerine optik mikrolens üretimi konusunda yeniden eğitileceği açıklandı. Şirketin yeni ürünlerin seri üretimine ise gelecek yıl başlamayı hedeflediği ifade ediliyor.

Ahuzar

Forum Üyesi
Bilgi için teşekkürler.

Webmaster Forumları

Webmaster forumu arayanlar için en doğru adreslerden biri olan sitemiz, geniş içerik yelpazesiyle webmaster dünyasına dair her türlü ihtiyacınıza cevap vermektedir. Xenforo destek hizmetlerimizden faydalanabilir, ücretsiz scriptler ve ücretsiz backlink olanaklarından yararlanabilirsiniz. Sitemiz ayrıca, SEO çalışmaları yapmak isteyenler için en kapsamlı SEO forumları arasında yer almaktadır.

Webmaster Forumu

Sitemizde makale satışı, link değişimi, web site tanıtımı gibi işlemleri güvenle gerçekleştirebilirsiniz. Özellikle tanıtım yazısı ile sitenizin görünürlüğünü artırabilir, geniş kitlelere ulaşabilirsiniz. Ayrıca, sosyal medya uzmanlarına yönelik özel bir sosyal medya forumu ile dijital dünyada fark yaratmak isteyen herkesin buluşma noktasıyız.

Katılım sağlamak ve bilgi paylaşımında bulunmak için türkçe webmaster forumları arasında en iyisi olan platformumuzda siz de yerinizi alın!