Webmaster Destek Forumu

Yarınların için bir şey yapmazsan, ölene dek Alarm kurmaya mahkumsun !
İletişim
  • Duyuru; Sizde hemen Üye Olup Sorunuzu Sorabilirsiniz, katılım ve kullanım tamamen Ücretsizdir!

Tribünlerde siyaset mi istenmiyor? AKP karşıtlığı mı?

Na

Forum Üyesi
Katılım
18 Eki 2022
Mesajlar
12,368
Puanları
1
6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinden etkilenenler için; Gençlik ve Spor Bakanlığı, TFF, Kulüpler Birliği Vakfı ve beIN Medya Grubu işbirliği ile 'Omuza Omuza Yardım ve Dayanışma Kampanyası' düzenlendi.
Yardım ve dayanışma kampanyasının açılış konuşmasını da yapan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 3-13 Mart tarihlerinde oynanacak Süper Lig maçlarının şifresiz yayınlanacağını söyledi. Süper Lig maçları 10 gün boyunca televizyondan ve telefon uygulaması TOD'dan şifresiz izlenecekti.

Bakan Kasapoğlu, "Peş peşe yaşanan depremlerde spor camiamızın birbirine sımsıkı kenetlenmesi, yaraları sarmak için seferber olması gurur verici. Elini taşın altına koyan camianın her ferdiyle gurur duyuyorum" dedi.
Peki bu kararın depremzedeler için ne gibi bir yararı olacaktı? Birlik ve bütünleşmeyi sağlamak amacıyla böyle bir karar alınıyor ise, ortada hiçbir sıkıntı yokken futbol kulüplerine niçin deplasman yasakları uygulanmaya başlanmıştı acaba?
İsterseniz depremin başlangıcından, kararın alınmasına kadar ki süreci irdeleyelim...

6 Şubat günü tüm Türkiye büyük bir felaketle uyandı. 11 ili etkileyen depremler şu ana kadar on binlerce canımızı götürdü. Tüm ülke o günden bugüne dek büyük bir kenetlenme içerisine girdi. Maddi ve manevi birliktelik sağlandı.

Manevi boyutu o kadar yükseldi ki; enkaz altından kurtulan Galatasaraylı bir çocuğun mesajını Beşiktaş resmi hesapları paylaştı.

Fenerbahçeli küçük bir kızı kurtaran Trabzonspor taraftarı, Fenerbahçe kulübü tarafından stada maç izlenmeye davet edildi.

Futbolda uzun yıllardır oluşturamadığımız, herkes tarafından olması gerektiği belirtilen birlik ve beraberlik ortamı artık oluşmuştu.

Buraya kadar her şey güzel gidiyordu. Kötü bir olayın ardından da olsa futbolda kenetlenme bir şekilde gerçekleşmişti.

Sonrasında ilk olarak Fenerbahçe taraftarı Konyaspor maçında, ardından da Beşiktaş taraftarı Antalyaspor maçında demokratik tepkilerini dile getirerek, “hükümet istifa” sloganları attı. Bu tezahüratlar örgütlü bir şekilde yönlendirme ile değil, tamamıyla münferit vatandaşların kendi iradesiyle olmuştu.

Tezahüratları bizim dediğimiz şekilde demokratik hak olarak nitelendirenler olduğu gibi, eleştirenler de oldu.

Nitekim çok konuşulan konu sonrasında Kulüpler Birliği bir açıklama yayınladı ve “Tüm renklerimizle, var gücümüzle” metnini paylaştı.



 
Üst