Webmaster Destek Forumu

Yarınların için bir şey yapmazsan, ölene dek Alarm kurmaya mahkumsun !
İletişim
  • Webmaster forumu olarak, web geliştirme ve dijital pazarlama gibi konularda bilgi paylaşımı yapabileceğiniz webmaster sitesi ve freelancer forumu kategorilerimizle size en iyi deneyimi sunuyoruz! katılım ve kullanım tamamen Ücretsizdir!

Türk kadınının hem modu yüksek hem de ülkesine bağlılığı

BilgiliBey

Forum Üyesi
Katılım
21 May 2022
Mesajlar
838
Puanları
1



BAREM’in WIN International ile birlikte Nisan ayında 24 ülkede gerçekleştirdiği araştırmanın sonuçları yayınlandı. Üç bölümden oluşan araştırmada insanların modları yani anlık ruh halleri ile ülkelerinde yaşamaktan ne kadar memnun oldukları ve gerekirse ülkeleri için savaşmaya gönüllü olup olmadıklarını soruldu. İşte araştırmadan çıkan çarpıcı sonuçlar:

Tüm dünyada erkeklerin, Türkiye’de kadınların modu daha yüksek

Dünyada insanların %68’i modlarını olumlu, %30’u ise olumsuz olarak ifade ediyor. Erkeklerin (%70), yaşlıların (65+ yaş - %74), gelir durumu iyi olanların (%78), yüksek eğitimlilerin (%76) ve çalışanlarla (%73) emeklilerin (%72) ruh durumları ortalamadan daha iyi. Vatandaşlarının modları en iyi olan ülkeler Finlandiya (%86), Kolombiya (%84) ve Kanada (%82); en kötü olanlar ise Japonya ve Filistin (%53). Türkiye ise; %55 oranla modlarını olumlu olarak ifade edenlerin en düşük olduğu üçüncü ülke. Türkiye’de 24 ülke ortalamasının tersine kadınların modu erkeklerden biraz daha yüksek (%57) ve emekliler iş durumu grupları arasında en düşük moda (%41) sahip olanlar arasında yer alıyor. Gençlerin ruh hali (%51) diğer yaş gruplarına göre daha düşük. Üst sosyo ekonomik statü (%66) ve eğitim (%61) gruplarının modları ise daha yüksek.

Türkiye’de kadınlar erkeklerden daha çok ülkesine bağlı

Araştırmada görüşülen kişilerin ülkelerine ne kadar bağlı oldukları, “Ülkem benim için yaşanacak en iyi yer” ifadesinden “Bir an önce ülkeyi terketmek istiyorum” ifadesine kadar beş farklı seçenek ile irdelendi. Global olarak ülkesine bağlı kişilerin oranı %63, nötr olanların %20, ülkesiyle ilgili olumsuz duygular taşıyanların ise %14. Bu konu özelinde kadın-erkek arasında fark yok. Yaş ve gelir arttıkça olumlu duygular artıyor. Ülkelerine en bağlı kesimler emekliler (%72) ve ev kadınları (%71). Ülkesiyle bağları en güçlü insanlar, Pakistan (%90), Finlandiya (%87) ve Kanada’da (%82) yaşarken bağın en zayıf olduğu ülkeler Lübnan (%33), Nijerya (%40) ve Arjantin (%43). Türkiye’de ülkesine bağlı kişilerin oranı (%67) 24 ülke ortalamasının üstünde. Nötr olanlar %13, olumsuz olanlar ise %17. Bu da ortalamanın üstünde bir oranı gösteriyor. Kadınlar (%72) ülkesine erkeklerden daha çok bağlı. Yaş arttıkça ülkeye bağlılık artıyor. En bağlı kesimler ev kadınları (%79), 55 yaş ve üstü (%76), ilkokul mezunları (%76) ve C2 sosyo ekonomik statü grubu (%74). Diğer taraftan Türkiye dışında bir ülkede yaşamayı tercih edeceğini ifade eden kişiler en çok 18-34 yaş grubu gençler (%24), üst eğitimliler (%23) ve AB sosyo ekonomik statü grupları (%21).

“Gerekirse ülkem için savaşırım”

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle, özellikle vicdani redcilerle, tekrar gündemde yer bulan “Katıldığı bir savaş olursa ülkeniz için savaşmaya istekli olur musunuz” sorusuna verilen cevapların 24 ülke ortalaması %45 oranla “evet”, %36 oranla “hayır”. Erkekler arasında evet diyenlerin oranı %52. Savaşa gitme isteği yaş, gelir ve eğitim arttıkça azalıyor. Gerekirse savaşmaya en gönüllü ülkeler Pakistan (%96), Türkiye (%85) ve Peru (%74). Tam tersi savaşa gitmeyi en az isteyen ülkeler Hollanda (%16) ve Japonya’nın (%19) yanısıra Almanya ile İtalya (%22). Türkiye, gerekirse savaşa gitmeye istekli olma konusunda 24 ülke arasında %85 oranla Pakistan’ın ardından ikinci sırada. Bu tercih toplumun tüm kesimlerine yayılmış durumda. Hayır diyenler arasında istatistiki olarak anlamlı fark yalnızca AB sosyo ekonomik statü grubu ve öğrencilerde (%16) var.

Araştırma Künyesi: Araştırma 1 Nisan – 5 Mayıs 2022 tarihleri arasında 24 ülkede 21.498 kişiyle çeşitli yöntemlerle görüşülerek gerçekleştirildi. Türkiye’de Diyalog Araştırma işbirliği ile 4-12 Nisan 2022 tarihleri arasında CATI (Bilgisayar Destekli Telefon Görüşmesi) yöntemiyle 1000 kişi ile görüştü.
 

Webmaster Forumları

Webmaster forumu arayanlar için en doğru adreslerden biri olan sitemiz, geniş içerik yelpazesiyle webmaster dünyasına dair her türlü ihtiyacınıza cevap vermektedir. Xenforo destek hizmetlerimizden faydalanabilir, ücretsiz scriptler ve ücretsiz backlink olanaklarından yararlanabilirsiniz. Sitemiz ayrıca, SEO çalışmaları yapmak isteyenler için en kapsamlı SEO forumları arasında yer almaktadır.

Webmaster Forumu

Sitemizde makale satışı, link değişimi, web site tanıtımı gibi işlemleri güvenle gerçekleştirebilirsiniz. Özellikle tanıtım yazısı ile sitenizin görünürlüğünü artırabilir, geniş kitlelere ulaşabilirsiniz. Ayrıca, sosyal medya uzmanlarına yönelik özel bir sosyal medya forumu ile dijital dünyada fark yaratmak isteyen herkesin buluşma noktasıyız.

Katılım sağlamak ve bilgi paylaşımında bulunmak için türkçe webmaster forumları arasında en iyisi olan platformumuzda siz de yerinizi alın!

Üst