Dunde
Forum Üyesi
Üniversitelerin ne zaman açılacağı merak edilmeye devam ediyor. Öğrenciler, üniversitelerin açılış tarihine yönelik sorgulamalar yapıyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından 2022- YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayımlandı. Buna göre, üniversiteler ne zaman başlayacak? İşte 2022-2023 üniversite açılış tarihi:
[H3]2022-2023 üniversite kayıtları ne zaman başlayacak?[/H3]
Üniversite adayları, tercihlerini 27 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirdi. Sonrasında boş kalan kontenjanlar için ’’Ek Yerleştirme’’ süreci başlayacak. Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri, 22-26 Ağustos tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 22-24 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.
[H3]Üniversiteler ne zaman başlayacak?[/H3]
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen yıl 13 Eylül itibarıyla üniversitelerin açılacağını bildirmişti. Alınan karara göre yeni akademik takvim, bu tarihte başladı.
2022-2023 eğitim yılının başlama tarihi ise henüz net değil.
2021 yılında üniversiteler, 13 Eylül tarihi itibarıyla açılmıştı. 2022 - 2023 için üniversitelerin eylül ayı sonu ve ekim ayı başına doğru açılması bekleniyor.
[H3]2022-2023 üniversite kayıtları ne zaman başlayacak?[/H3]
Üniversite adayları, tercihlerini 27 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirdi. Sonrasında boş kalan kontenjanlar için ’’Ek Yerleştirme’’ süreci başlayacak. Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri, 22-26 Ağustos tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 22-24 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.
[H3]Üniversiteler ne zaman başlayacak?[/H3]
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen yıl 13 Eylül itibarıyla üniversitelerin açılacağını bildirmişti. Alınan karara göre yeni akademik takvim, bu tarihte başladı.
2022-2023 eğitim yılının başlama tarihi ise henüz net değil.
2021 yılında üniversiteler, 13 Eylül tarihi itibarıyla açılmıştı. 2022 - 2023 için üniversitelerin eylül ayı sonu ve ekim ayı başına doğru açılması bekleniyor.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.