• Webmaster forumu olarak, web geliştirme ve dijital pazarlama gibi konularda bilgi paylaşımı yapabileceğiniz webmaster sitesi ve freelancer forumu kategorilerimizle size en iyi deneyimi sunuyoruz! katılım ve kullanım tamamen Ücretsizdir!

Van’da yürek ısıtan dostluk: Esmer kız ile Karakız! 'Onu görmeden güne başlayamıyorum'

alcnpktn

Forum Üyesi
6980a61da77c1ee03e7b1dd9.jpg

Van'ın Gürpınar ilçesinde yaşayan 17 yaşındaki Nimet Eşref'in, annesi ölen koyuna sahip çıkarak onu bir bebek gibi besleyip büyütmesi tüm insanlığın kalbine dokundu.

Meteoroloji ve AKOM'den peş peşe açıklamalar! İstanbul için kritik 24 saat... 5 ilçe için kar uyarısı geldi

ESMER KIZ İLE KARAKIZ'IGÖREN DÖNÜP BİR DAHA BAKIYOR

Van'ın Gürpınar ilçesinde yaşayan 17 yaşındaki Nimet Eşref'in, annesi öldükten sonra besleyip büyüttüğü koyunla kurduğu bağ, görenlerin ilgisini çekiyor.

6980a79da77c1ee03e7b1de0.jpg

Kuşdağı Mahallesi'nde hayvancılıkla uğraşan Eşref ailesine ait koyun, doğumdan kısa süre sonra telef oldu. Annesini kaybeden kuzuya sahip çıkan aile bireylerinden Nimet Eşref, "Karakız" adını verdiği kuzuyu özenle besleyip büyüttü.

6980a7a5a77c1ee03e7b1de2.jpg

ANNESİNİ KAYBEDEN KUZUYU BÜYÜTTÜ

Zamanla Eşref'e alışan koyun ile genç kız arasında oluşan bağ, mahalle sakinlerinin de ilgisini çekmeye başladı. Fırsat buldukça koyunla zaman geçiren Eşref, "Karakız"ın yaylada doğduktan sonra annesini kaybettiğini söyledi.

SESİNİ DUYUNCA KOŞUYOR, KAPIDA BEKLİYOR

Kuzunun sürekli annesini aradığını ve bundan çok etkilendiğini belirten Eşref, "Küçüktü, beslenemiyordu. Anne sütü olmadan olmuyordu. Ben de süt veriyordum. Bazen ekmek yediriyordum. Köyde bana 'Esmer kız' diyorlardı. Koyunun adı da 'Karakız' olunca 'Esmer Kız ile Karakız'ın hikayesi' diye anılmaya başladık. Aramızda farklı bir bağ oluştu." diye konuştu.

Hayvan sevgisinin farklı bir duygu olduğunu anlatan Eşref, "Sesimi duyduğu anda yanıma geliyor. Ben yokken kapı pencere kenarında beni bekliyor. Her sabah onu görmeden güne başlayamıyorum. Artık birbirimize alıştık." dedi.

6980a7afa77c1ee03e7b1de4.jpg

Market rafındaki muz ülkeleri nasıl yönetti? Çikita'nın darbelere uzanan 127 yıllık hikâyesi

Ahuzar

Forum Üyesi
Bilgi için teşekkürler.

Webmaster Forumları

Webmaster forumu arayanlar için en doğru adreslerden biri olan sitemiz, geniş içerik yelpazesiyle webmaster dünyasına dair her türlü ihtiyacınıza cevap vermektedir. Xenforo destek hizmetlerimizden faydalanabilir, ücretsiz scriptler ve ücretsiz backlink olanaklarından yararlanabilirsiniz. Sitemiz ayrıca, SEO çalışmaları yapmak isteyenler için en kapsamlı SEO forumları arasında yer almaktadır.

Webmaster Forumu

Sitemizde makale satışı, link değişimi, web site tanıtımı gibi işlemleri güvenle gerçekleştirebilirsiniz. Özellikle tanıtım yazısı ile sitenizin görünürlüğünü artırabilir, geniş kitlelere ulaşabilirsiniz. Ayrıca, sosyal medya uzmanlarına yönelik özel bir sosyal medya forumu ile dijital dünyada fark yaratmak isteyen herkesin buluşma noktasıyız.

Katılım sağlamak ve bilgi paylaşımında bulunmak için türkçe webmaster forumları arasında en iyisi olan platformumuzda siz de yerinizi alın!