Webmaster Destek Forumu

Yarınların için bir şey yapmazsan, ölene dek Alarm kurmaya mahkumsun !
İletişim
  • Duyuru; Sizde hemen Üye Olup Sorunuzu Sorabilirsiniz, katılım ve kullanım tamamen Ücretsizdir!

vBulletin'de robots.txt Nedir Ne İşe Yarar?

DarK

Forum Üyesi
Katılım
21 Ocak 2022
Mesajlar
124
Puanları
6
Sayfaları, robots.txt dosyasını kullanarak engelleme veya kaldırma

robots.txt dosyası web'i tarayan arama motoru robotlarının sitenize erişimini kısıtlar. Bu botlar otomatiktir ve bir sitenin sayfalarına erişmeden önce, belirli sayfalara erişmelerini önleyen bir robots.txt dosyası olup olmadığını kontrol ederler. (Saygın robotların tümü bir robots.txt dosyasındaki yönergeleri gözetse de bazı robotlar yönergeleri farklı yorumlayabilir. Ancak, bir robots.txt dosyası dayatılamaz ve bazı spam göndericilerle diğer kötü amaçlı kişiler bu dosyayı göz ardı edebilir. Bu nedenle, gizli bilgileri şifreyle korumayı öneriyoruz.)

Yalnızca sitenizde arama motorlarının dizine eklemesini istemediğiniz içerik varsa, robots.txt dosyasına gereksinim duyarsınız. Arama motorlarının sitenizdeki her şeyi dizine eklemesini istiyorsanız, robots.txt dosyasına (boş olanına bile) ihtiyacınız yoktur.

Google, robots.txt tarafından engellenen içerik sayfalarını taramamasına veya dizine eklememesine karşın, URLlerini web üzerindeki diğer sayfalarda bulduğu takdirde bu URL;leri dizine ekleyebilir. Sonuç olarak, sayfanın URL;si ve büyük olasılıkla bağlantı metni gibi halka açık olan veya Açık Dizin Projesindeki (www.dmoz.org) başlık gibi diğer bilgiler Google arama sonuçlarında görüntülenebilir.

Bir robots.txt dosyası kullanmak için etki alanınızın köküne erişebilmeniz gerekir (emin değilseniz, web barındırıcınızdan bunu öğrenebilirsiniz). Bir alan adının köküne erişiminiz yoksa, erişimi robots meta etiketini kullanarak kısıtlayabilirsiniz.
 
Üst