Na
Forum Üyesi
Umarım, bu
Bu konudan neden bıkmadım ve de bıkmayacağımı da hemen açıklayayım. Bu 7 milyonluk kitlenin ne bir temsilciliği var, ne bir sözcüsü var, ve ne de bir örgütü var...
Bu satırların yazarı 50 yıldan fazladır bu kitlenin içinde; yaşamakta, çalışmakta, örgütlenmekte ve politika yapmaktadır. Yapıyor da ne oluyor? Kocaman bir hiç... Çünkü, bu 7 milyonluk kitle, ne kitle olarak, ne yurttaş olarak, ne seçmen olarak ciddiye alınıyor. Bu devlet katında da böyle, politik partiler nezdinde de böyle ve Türkiye`de yaşayan yurttaşlarımızın gözünde de böyle. Gün oldu
Birileri bize yolunacak tavuk gözüyle bakıyor, birileri de
Köşe yazısının tamamını aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.
Yurt Dışında Yaşayan Yurttaşlarımız konusundan bıkmadınız? Ben bıkmadım ve bıkmayacağım da... Nasıl bıkarsınız ki? Tamı tamına 7 milyon yurttaşımız yaşıyor yurt dışında. Bunların yaklaşık 5 milyonu Avrupa`da ve bunların da yaklaşık 3,5 milyonu Almanya`da çalışıyor; yüksek öğrenim görüyor, meslek öğrenimi yapıyor ya da emekli olarak ömrünün son demlerini yaşıyor.Bu konudan neden bıkmadım ve de bıkmayacağımı da hemen açıklayayım. Bu 7 milyonluk kitlenin ne bir temsilciliği var, ne bir sözcüsü var, ve ne de bir örgütü var...
Bu satırların yazarı 50 yıldan fazladır bu kitlenin içinde; yaşamakta, çalışmakta, örgütlenmekte ve politika yapmaktadır. Yapıyor da ne oluyor? Kocaman bir hiç... Çünkü, bu 7 milyonluk kitle, ne kitle olarak, ne yurttaş olarak, ne seçmen olarak ciddiye alınıyor. Bu devlet katında da böyle, politik partiler nezdinde de böyle ve Türkiye`de yaşayan yurttaşlarımızın gözünde de böyle. Gün oldu
Gastarbeiter (Misafir İşçi) olduk, gün oldu döviz makinesi olduk, gün oldu En Alttakiler olduk ve şimdilerde de göçmen olduk... Burada Göçmen ve Türk dostu Günter WALRAFF`ın kulaklarını çınlatalım.Birileri bize yolunacak tavuk gözüyle bakıyor, birileri de
çevir kazı yanmasın politikası yapıyor...Köşe yazısının tamamını aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.